Sous vide

salmon

zalm sous vide

Author: Jorick van Souvy

Persons: 4

Temperature: 50

Cooking time: 25 minutes

Prep time: 10 minutes

Ingredients:

  • 4 salmon fillets (150 g each)
  • Olive oil
  • Pepper
  • Salty

Preparation:

  1. Get everything ready -

    Take a container, pan or sous vide container and fill it with warm water. Set the sous vide device to 50 °C and let the water heat.

  2. Pack the salmon -

    Season the salmon with salt and pepper. Place the salmon in the sous vide together with some olive oil. Place the sous vide bag in the water bath and set the timer for 25 minutes.

  3. To serve! -

    When the timer has gone off, remove the salmon from the sous vide bag. Serve it immediately. Oh yes, don't forget to enjoy!

Reading next

sous vide hazenrugfilet
sous vide asperges

11 comments

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Lenny, de recepten kunnen ook bereid worden in een stoomoven. Alleen het verschil met een stoomoven en een sous vide apparaat is dat een sous vide apparaat op de graad nauwkeurig kan garen. Met een sous vide apparaat is dus het resultaat stukken beter dan een stoomoven. Een paar graden verschil is namelijk al een aanzienlijk ander resultaat. Al bij al raad ik een sous vide apparaat aan.

Lenny

Lenny

Ik vraag mij af of deze recepten ook te bereiken zijn met een stoomoven ? Alleen heeft de Neff geen 82 gr maar 80 gr en verspringt met 5 gr iets langer laten liggen dan moet dat toch ook te doen zijn ?

Tim van Souvy

Tim van Souvy

Goed om te horen Els! Laat je het ons weten als je weer iets lekkers hebt gemaakt?

Els Voshol- de Looze

Els Voshol- de Looze

Vandaag voor het zalm gegaard in de sous vide, en wij hebben inderdaad genoten van het resultaat en zal de sous vide vaak gebruiken. De zalm was heerlijk mals….

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Eduard,

Hoe het met precies met de voedselveiligheid zit, lees je in in dit blogartikel ’Waarom is sous vide koken gezond?

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.