Sous vide

Hare fillet

sous vide hazenrugfilet

Author: Jorick van Souvy

Persons: 4

Temperature: 57

Cooking time: 40 minutes

Prep time: 35 minutes

Ingredients:

  • 4 hare fillets
  • Olive oil
  • 20 g thyme
  • 20 grams of butter
  • 600 g sprouts

Preparation:

  1. Hareback yarn -

    Take a pan or sous vide container and fill it with warm water. Set the sous vide device to 57 °C and let the water heat. Place the entire hare fillet in the sous vide together with olive oil, a sprig of thyme and some salt and pepper. Place the sous vide bag in the water bath and set the timer for 40 minutes.

  2. Sous vide Brussels sprouts -

    Take a container or pan and fill it with warm water. Set the sous vide device to 84 °C and let the water heat. Place the sprouts in the sous vide bags together with black pepper and salt. Place the sous vide bag in the water bath and set the timer for 60 minutes.

  3. Colour -

    Preheat the oven to 200 ºC. When the timer rings, remove the sprouts from the water bath. Place the sprouts on an oven dish and put them in the oven for 5 to 7 minutes. The Brussels sprouts are grilled and get a light brown color. Stir the Brussels sprouts regularly.

  4. Fry it until golden brown -

    When the timer goes off, pat the hare fillet dry with a cloth and then fry it until golden brown over high heat with some butter. After frying the hare fillet, season it with salt and pepper.

  5. Make it even tastier -

    Complete the dish with, for example, a game sauce and mashed potatoes.

Reading next

sous vide kip
zalm sous vide

2 comments

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hey Lu,

De groene gehakte dingen tussen de hazenrugfilet zijn pistachenootjes. En ik zou eerst de hazenrugfilet bereiden en vervolgens de spruitjes. Zo staat het ook in het recept beschreven :)!

Veel succces!

Lu

Lu

Beste Jorick,
stilaan wildseizoen dus worden de bewaarde “wildzaken” nog eens bekeken.
Deze hazenrug lijkt mij enorm lekker te zijn en de visualisatie hiervan is ook schitterend.
Alleen stel ik mij de vraag wat die groene gehakte dingen zijn die tussen de hazenfilets liggen.
Ik neem aan dat dit de gebakken spruiten zijn die je gehakt hebt….correct?
Nog een vraagje: in dit recept heb je tweemaal je sous-vide apparaat nodig, ik veronderstel dat de meesten onder ons geen twee apparaten hebben, dus ga ik er dan van uit dat je eerst de hazenrug(gen) bereidt (nog niet kleuren in de hete pan), deze nadien, als de spruiten klaar zijn, terug op temperatuur brengt en kleurt in de hete pan en dan serveert.
Of bereid je de spruiten eerst voor en dan de rest?
Bij voorbaat dank.
Mvg/Lu

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.