Sous vide

beef stew

sous vide stoofvlees

Author: Jorick van Souvy

Persons: 4

Temperature: 65

Cooking time: 24 hours

Prep time: 20 minutes

Ingredients:

  • 800 gr beef steak
  • Oil
  • Pepper
  • Salty
  • Laurel

Preparation:

  1. Get everything ready -

    Take a pan or sous vide container and fill it with warm water. Set the sous vide device to 65 °C degrees. Season the beef steak with salt and pepper.

  2. Pack the steak -

    Place the stew with a dash of oil and bay leaf in the Souvy sous vide bags or vacuum seal it with a vacuum machine . Place the sous vide bag in the water bath and set the timer for 24 hours.

  3. Finish -

    When the timer has gone off, remove the sous vide stew meat from the sous vide bag and dry it with paper or a cloth. Cut the meat into nice slices, season with salt and pepper and serve immediately.

  4. Make it even tastier -

    Complete the dish with crispy vegetables and red wine sauce.

Reading next

hamburger sous vide
sous vide kalfssukade

26 comments

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Eknarin, bij dit recept kun je dezelfde tijd aanhouden!

Eknarin Ninkham

Eknarin Ninkham

Met 400 GR sukade hoe lang heb ik nodig

Madeleine

Madeleine

Heerlijk!

Met Kerst dit recept (met extra tips & tricks van Jorick) gemaakt en we hebben genoten! Botermals vlees, smeltend op de tong! Aanrader!

Ik had een flink stuk grain fed Australian sukade van 3,3 kg. Dit stuk in 2 delen verdeeld en eerst zo’n 20 uur in pekelbad gelegd. Daarna ruim 24 uur op 68 graden gegaard in een grote (24 liter) sous vide bak. Ik ben om!

Wel was het even ‘schrikken‘ dat er zoveel vocht in de zak zat. Even dacht ik dat de zak lek was… Mijn eerste sous vide ervaring is dankzij dit recept (en de ondersteuning van Jorick) een groot succes geworden en smaakt naar meer!

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Zie de notitie bovenin, Eknarin: bij de bereidingstemperatuur van 57 °C krijgt het vlees een steak achtige textuur, dus wordt hij wat steviger. Als je toch meer van de gestoofde en zachte textuur houdt, kies dan voor de bereidingstemperatuur van 65 °C.

Eknarin Ninkham

Eknarin Ninkham

Is het temperatuur 65 of 57 ??

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.