Sous vide

Veal steak

sous vide kalfssukade

Author: Jorick van Souvy

Persons: 4

Temperature: 58

Cooking time: 24 hours

Prep time: 1.5 hours

Ingredients:

  • 800 g veal steak
  • 1 dl olive oil
  • 5 dl veal stock
  • 1 dl orange juice
  • 80 g ginger
  • 50 g apple syrup

Preparation:

  1. Get everything ready -

    Take a pan or a sous vide container and fill it with warm water. Set the sous vide device to 58 °C and let the water heat.

  2. Package the veal steak -

    Cut the veal steak into 2 equal pieces and place it in the sous vide bags together with the olive oil. Place the bag in the water bath and set the timer for 24 hours.

  3. Make the varnish -

    Bring the veal stock to the boil and then add the ginger, apple syrup and orange juice and let it reduce to a syrupy consistency. Season the varnish with salt and pepper.

  4. Lacquer the meat -

    Let the veal steak cool and cut the veal steak into equal slices. Then fry the sukade in the pan with some butter. Fry the steak until golden brown and add the sauce to the pan. Make sure the sauce coats the meat well.

  5. Make it even tastier -

    Complete the dish with, for example, crispy potato cubes, carrots, green herb sauce and peas.

Reading next

sous vide stoofvlees
ananas sous vide

21 comments

Harrie Hupkens

Harrie Hupkens

Kan ik dit recept ook toepassen op een kalfsezeltje van 1,5 kg. Wat is de beste temperatuur en gaartijd?

Albert

Albert

Als je een hele sukade neemt kun je wel mooie plakken maken
Mooier serveren ????

Jorick Dümpel

Jorick Dümpel

Hallo Agnes, nee dit maakt niet uit voor de bereiding. Hierdoor bereikt de kern eerder de gewenste temperatuur. Maar ik zou alsnog aanraden om de tijd in dit receptuur aan te houden.

Agnes van der Avoird

Agnes van der Avoird

Vaak koop je sukade al geportioneerd. Maakt dat uit voor de bereiding?

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Irene! Sukade is bij 12 uur op 80ºC/176F bijvoorbeeld sappig en gestoofd, terwijl dit bij 24 uur op 68ºC mals en stevig is. Dus je kan het ook op een hogere temperatuur proberen voor een kortere tijd.

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.