The most beautiful and tender piece of pork is and remains the pork tenderloin. It is a muscle that is thick and round at the front and becomes thinner towards the back. This muscle is located in the back of the pig. With this basic recipe for sous vide pork tenderloin you can go all out yourself.
Author | Jorick |
People | 4 |
Temperature | 55 |
Cooking time | 1.5 hours |
Prep time | 10 minutes |
Ingredients:
- 4 pork tenderloins
- Pepper
- Salty
- Oil
Preparation:
- Get everything ready: Take a pan or sous vide container and fill it with warm water. Set the sous vide device to 55 °C and let the water heat up.
- Cooking: Place the pork tenderloins in the sous vide bags and set the timer on the sous vide device to 90 minutes.
- Fry until golden brown: Remove the pork tenderloin from the water. Dry the pork tenderloin thoroughly before frying. Fry the pork tenderloin in a pan with oil or on the barbecue until it gets a golden brown crust.
- Finishing: Season the pork tenderloins with salt and pepper. Then cut them into thin slices. Delicious in combination with a creamy sauce.
You will need the following products to prepare this recipe:
[product=sous-vide-bak-met-lid]
Handy for this recipe
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect for this recipe!
[/product]
[product=vacuum bags]
Suitable for sous vide cooking
[/product]
3 comments
Bert
Mooi recept. Voordat ik varkenshaas sous vide ga bereiden leg ik de haasjes eerst 2 uur in een pekelbad. Eén liter water met 120 gr zeezout en 60 gr bruine suiker even opwarmen, daarna nog één liter koud water erbij. Na het garen in het sous vide bad de haasjes goed drogen voordat deze in de braadpan gaan voor het bekende maillard proces. Vraagje: morgen krijg ik een hele entrecote in huis, 3500 gram. Ik denk zelf op 56 graden vier uur garen ? Graag jouw mening. Groet, Bert.
Jorick van Souvy
Hi Bert, wat leuk om je berichtje te lezen!
Wat betreft je vraag over de entrecote: ik heb in deze blog een tabel gemaakt waarin je kan vinden hoe lang je de entrecote ongeveer moet garen. Het gaat namelijk vooral om de dikte van het vlees en dat is voor mij lastig om te bepalen vanaf mijn laptop. Hier kun je de tabel vinden. Succes ermee Bert!
Bert
Hallo Jorick,
Zojuist de entrecote binnen gekregen, wat een stuk, moet ‘m doormidden snijden, dan past ie perfect in mijn Hendi. Cote is 3 cm dik, ik denk 53 graden voor zo’n 4 uurtjes. Dan zit ie denk ik tussen medium rare en medium. Ik hou je op de hoogte. Groet, Bert.
Leave a comment
This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.