Picanha is the rump cut of beef and is a very popular cut, especially in South America. You can recognize picanha by its distinct fat ring. Sous vide cooking guarantees perfect cooking.
| Author | Givan |
| People | 2 |
| Temperature | 55 |
| Cooking time | 2 hours |
| Prep time | 20 minutes |
Ingredients
- 400 g picanha
- knob of butter
- salty
- pepper
- thyme
Preparation
Preparation
Set the sous vide appliance to 55 degrees Celsius and let the water heat up. Season the picanha generously with salt and pepper and vacuum seal the bag . Place in the bath and let it cook for 2 hours.
Baking
Remove the picanha from the bag and pat it dry with paper towels. Heat a pan over high heat with a little olive oil and a knob of butter. Add some thyme and cook the picanha for 1 minute per side for a nice brown crust. You can also prepare the picanha traditionally on the BBQ .
Use these products
[product=sous-vide-complete-package]
Get everything you need for sous vide cooking
[/product]
[product=vacuum-appliance-kitchen-line]
Vacuum like a pro!
[/product]



4 comments
Leo Heijmans
Voor het eerst SousVide gebruikt met Picanna. 3 uur op 57 graden. Vlees was een beetje taai en zenig. Wat heb ik verkeerd gedaan? Groetjes Leo
Bernard
Is het gewicht van te bereiden product van invloed op kook.-temperatuur/,-tijd?
Als je na het garen het product op een later tijdstip wilt afbraden geldt er dan een andere braadtijd ivm afgekoeld product?
Wittevrongel Ann
Mag een groter stuk dat niet in de voorziene verticale rekken past, gewoon horizontaal gelegd worden op de plaat met gaatjes
Ik bezit nog maar pas een sousvide van het merk Supreme, mijn verdeler is momenteel met vakantie en kan de vraag niet stellen
Met vriendelijke dank
Ann
Givan van Souvy
Hi Ann,
Wij hebben zelf geen Sous Vide van Supreme maar ik gok dat dit geen probleem moet zijn.
Fijn weekend!
Leave a comment
This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.