BBQ

Picanha

Sous-vide-picanha

Picanha is the tail of the beef and is a very popular piece of meat, especially in South America. You can recognize the picanha by the clear fat edge. With the sous vide preparation you guarantee yourself a perfect cooking.

Author Givan
People 2
Temperature 55
Cooking time 2 o'clock
Prep time 20 minutes

Ingredients:

  • 400 gr picanha
  • knob of butter
  • salty
  • pepper
  • thyme

Preparation:

  1. Preparation: Set the sous vide device to 55 degrees and let the water get warm. Sprinkle the picanha with a lot of pepper and salt and vacuum seal the bag . Place in the bath and let it cook for 2 hours.
  2. Baking: Remove the picanha from the bag and pat it dry with kitchen paper. Heat the pan on high heat with some olive oil and a knob of butter. Add some thyme and let the picanha cook for 1 minute per side for a nice brown layer. You can also prepare the picanha traditionally on the BBQ .

Reading next

Sous-vide-bimi
gerookte-gin-tonic

4 comments

Leo Heijmans

Leo Heijmans

Voor het eerst SousVide gebruikt met Picanna. 3 uur op 57 graden. Vlees was een beetje taai en zenig. Wat heb ik verkeerd gedaan? Groetjes Leo

Bernard

Bernard

Is het gewicht van te bereiden product van invloed op kook.-temperatuur/,-tijd?

Als je na het garen het product op een later tijdstip wilt afbraden geldt er dan een andere braadtijd ivm afgekoeld product?

Wittevrongel Ann

Wittevrongel Ann

Mag een groter stuk dat niet in de voorziene verticale rekken past, gewoon horizontaal gelegd worden op de plaat met gaatjes
Ik bezit nog maar pas een sousvide van het merk Supreme, mijn verdeler is momenteel met vakantie en kan de vraag niet stellen
Met vriendelijke dank

Ann

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Ann,

Wij hebben zelf geen Sous Vide van Supreme maar ik gok dat dit geen probleem moet zijn.

Fijn weekend!

Leave a comment

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.