BBQ

Picanha

Sous-vide-picanha

Author: Givan van Souvy

Persons: 2

Temperature: 55

Cooking time: 2 hours

Prep time: 20 minutes

Ingredients:

  • 400 grams picanha
  • knob of butter
  • salty
  • pepper
  • thyme

Preparation:

  1. Preparation -

    Set the device to 55 degrees and let the water heat up. Sprinkle the picanha with plenty of salt and pepper and vacuum seal the bag. Place in the bath and let cook for 2 hours.

  2. Bake -

    Remove the picanha from the bag and pat it dry with kitchen paper. Heat the pan on a hot fire with some olive oil and a knob of butter. Add some thyme and let the picanha cook for 1 minute per side for a nice brown layer. You can also prepare the picanha traditionally on the BBQ.

Reading next

Sous-vide-bimi
gerookte-gin-tonic

3 comments

Bernard

Bernard

Is het gewicht van te bereiden product van invloed op kook.-temperatuur/,-tijd?

Als je na het garen het product op een later tijdstip wilt afbraden geldt er dan een andere braadtijd ivm afgekoeld product?

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Ann,

Wij hebben zelf geen Sous Vide van Supreme maar ik gok dat dit geen probleem moet zijn.

Fijn weekend!

Wittevrongel Ann

Wittevrongel Ann

Mag een groter stuk dat niet in de voorziene verticale rekken past, gewoon horizontaal gelegd worden op de plaat met gaatjes
Ik bezit nog maar pas een sousvide van het merk Supreme, mijn verdeler is momenteel met vakantie en kan de vraag niet stellen
Met vriendelijke dank

Ann

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.