Gevogelte

Guinea fowl

parelhoenbout sous vide

Author: Jorick van Souvy

Persons: 4

Temperature: 62

Cooking time: 90 minutes

Prep time: 10 minutes

Ingredients:

 • 4 guinea fowl legs
 • Pepper
 • Salty
 • Oil
 • 2 sprigs of sage

Preparation:

 1. Get everything ready -

  Take a pan or sous vide container and fill it with warm water. Set the sous vide device to 62 °C and let the water heat.

 2. Give it flavor -

  Season the guinea fowl legs with salt and pepper. Place the guinea fowl together with sage or thyme in the Souvy sous vide bags or vacuum seal it.

 3. Prepare -

  Place the sous vide bag in the water bath and set the timer for 90 minutes. When the timer has gone off, remove the guinea fowl from the sous vide bag and pat it dry with a cloth.

 4. Make it golden brown -

  Heat a pan with oil and fry the guinea fowl until golden brown. Finally, add a knob of butter.

 5. Make it even tastier -

  Complete the dish with quinoa, romanesco, tomato and a gravy.

Reading next

Sous-vide-creme-brulee
diamanthaas sous vide

4 comments

cees manten

cees manten

L.S., Zojuist de parelhoen op basis van het recept na 90 minuten / 62 gr. gevacumeerd uit de waterbak gehaald. Helaas volledig rauw. Wat is hiervan de oorzaak? Gaarne je bericht . Met vr,gr , Cees

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Goedendag Evert,

In deze blog over sous vide koken heb ik het voor je beschreven. Ik kopieer en plak het desbetreffende stukje hieronder voor je. Ik hoop dat ik hiermee je vraag beantwoord heb. :)

“Terugkoelen is het snel af laten koelen van een product om de groei van bacteriën te voorkomen en de houdbaarheid te verlengen. Dit doe je als je voedsel hebt bereid, maar niet van plan bent om dit direct te consumeren. Het is belangrijk dat dit proces snel doorlopen wordt. Snel houdt in dat het product binnen een tijdsbestek van 90 minuten van 70 graden naar 3 graden moet zijn afgekoeld. Dit draagt bij aan zowel de voedselveiligheid van het product als aan het waarborgen van de textuur, smaak- en voedingsstoffen.”
Evert-Jan

Evert-Jan

Goedendag,

Tijdens een kookcursus bij een sterrenrestaurant, werd ons op het hart gedrukt dat een kippendij met huid na 35 min sous vide gegaard te zijn, meteen in een bak met ijswater moest. Ik lees hier regelmatig dat het niet uitmaakt om een product langer in het water te laten liggen ivm kerntemperatuur.

Waarom dan soms toch afkoelen in ijswater?

Overigens ben ik een groot fan van deze manier van koken.
Beginneling maar lerend ;-)

Met vriendelijke groet,

Evert-Jan

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Cees,

Dat is vreemd. 62 graden voor 90 minuten moet écht voldoende zijn. Weet je zeker dat het water al op de juiste temperatuur was wanneer de parelhoen in het water ging?

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.