Sous vide

Diamond tenderloin

diamanthaas sous vide

Author: Jorick van Souvy

Persons: 4

Temperature: 54

Cooking time: 80 minutes

Prep time: 15 minutes

Ingredients:

  • 4 diamond hares
  • 2 cloves of garlic
  • 2 branches of rosemary
  • Oil
  • Pepper
  • Salty

Preparation:

  1. Get everything ready -

    Take a pan or sous vide container and fill it with warm water. Set the sous vide device to 54 °C and let the water heat.

  2. Give it flavor -

    Season the diamond tenderloin with salt and pepper. Place the diamond tenderloin together with garlic and rosemary in the Souvy sous vide bags or vacuum seal it.

  3. Prepare -

    Place the sous vide bag in the water bath and set the timer for 80 minutes. When the timer has gone off, remove the diamond tenderloin from the sous vide bag and pat it dry with a cloth.

  4. Make it golden brown -

    Heat a pan with oil and fry the diamond tenderloin until golden brown. Finally, add a knob of butter. Or opt for the smoky flavor and place the diamond hares on the barbecue for a few more minutes.

  5. Make it even tastier -

    Complete the dish with, for example, roseval potatoes, zucchini, mushrooms and a corn cream.

Reading next

parelhoenbout sous vide
sous vide kip rouleau

3 comments

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Leuk om te horen! Wil je de diamanthaas meer rosé kun je bijvoorbeeld 2 graden lager gaan.

Succes!

CeesC.

CeesC.

Dit recept zoals beschreven uitgevoerd.
Was heerlijk van smaak.
Had wat een betreft wel iets meer rosé gemogen.
Ben wel benieuwd of ik dat de temperatuur of de tijd omlaag moet doen?

Zeker voor herhaling vatbaar, dank je wel.

CeesC

CeesC

Givan,

Dank voor de tip, ga ik zeker de volgende keer proberen.
Waarschijnlijk zit het verschil erin dat ik de diamanthaas eerst in 4 stukken heb verdeeld alvorens ze te kruiden en in de zakken te doen.

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.