Sous vide

Pork belly

sous vide buikspek

Author: Jorick van Souvy

Persons: 4

Temperature: 68

Cooking time: 24 hours

Prep time: 15 minutes

Ingredients:

  • Pork belly
  • Spices
  • Soy sauce
  • Salty

Preparation:

  1. Get everything ready -

    Take a pan or sous vide container and fill it with warm water. Set the sous vide device to 68 °C and let the water heat.

  2. Wrap the pork belly -

    Place the pork belly with the spices, soy sauce and salt in a sous vide bag . Think of spices such as: bay leaves, juniper berries, thyme, rosemary, etc.

  3. Yarn -

    Place the sous vide bag in the water bath and set the timer for 24 hours. When the timer goes off, pat the pork belly dry with a cloth.

  4. Option: lacquer -

    Complete the dish with crispy vegetables and red wine sauce.

  5. Option: grilling -

    Fry the pork belly on the bacon side on the barbecue or in a grill pan until a crispy crust forms.

Reading next

ananas sous vide
sous vide ei

10 comments

Pedro

Pedro

Op de ingrediëntenlijst staat sojasaus, ik zie het in de bereiding echter niet terug. Gaat deze ook in de zak of is dit om mee af te lakken/grillen?

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Walter, bedankt voor je oplettendheid. Ik heb het direct aangepast. Het wordt echter gegaard op 68 graden!

Walter vd Wassenberg

Walter vd Wassenberg

In de omschrijving staat 65 graden (24 uur). Bij de bereidingswijze wordt echter 68 graden genoemd.

Dicky

Dicky

Welke specerijen worden gebruikt voor het buikspek?

Marcel Schouten

Marcel Schouten

Hoi Jorick, heb jou recept een beetje gevolgd en ook https://www.google.nl/amp/s/sousvidekoken.blog/2019/04/22/varkensbuik-sous-vide-tijd-en-temperatuur/amp/ gecheckt. Ben nu bezig op 24 uur 74 graden en dan gaat hij zo nog om af te grillen op de bbq. Ik laat mijn bevindingen wel weten. Wellicht voor jullie ook een leuke site om is te experimenteren. Groet Marcel

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.