Vacumeren

Vacuuming without a vacuum device

Vacumeren zonder vacuumapparaat

In the article ' ziplock bag or vacuum sealing ' you may have already read that purchasing a vacuum device is important if you want to start sous vide cooking. But still there is a way you can work without a device. We explain to you how you can pack your products almost airtight with this simple trick : vacuum sealing without a vacuum machine!

What do I need?

Our sous vide bags . And your food of course.

How does it work?

It's very simple. After you season or marinate your products, place them in a sous vide bag . Then press as much air as possible out of the bag by hand.

The next step is the most important. Use your finger to hold the last piece open. Now hold the bag under water up to the edge. Use the water that is already in the sous vide container for this.

The water is heavier than the air in the bag, so it 'pushes' the air upwards. When all the air has come up. You can then hold the bag over the edge of the pan or container and pinch it with a squeezer, done!

Perfect for your sous vide preparations!

Is the bag really completely vacuum? No, you cannot call this 100% vacuum. That's why you can simply purchase our discounted vacuum package ! This allows you to store products for longer and you do not have to apply the above steps every time.

Reading next

voordelen sous vide
ziplock-of-vacumeren

9 comments

mjtb1968@gmail.com

mjtb1968@gmail.com

Kan je een gewone stoomoven zonder sous vide functie gebruiken voor sous vide?

jorick@souvy.nl

jorick@souvy.nl

Q: Kan ik ook biefstuk een dag van te voren vacumeren?
A: Ja dat kan zeker!

Q: Moet ik het vlees dan op de dag zelf opnieuw verwarmen of is even aanbraden voor een korstje genoeg? En hoe zit dat met groente? Ik heb maar een combi stoomoven en met kerst heb ik die meestal voor van alles en nog wat nodig, dus niet handig als hij in gebruik is voor sous vide koken.
A: Het vlees enkel even aanbraden is een optie. Zorg er dan wel voor dat de biefstuk warm is van binnen. Voor het beste resultaat over het opnieuw verwarmen van een product verwijs ik je door naar dit artikel: https://souvy.designated.site/blog/sous-vide-koken/. Zoek even op het woord ‘regenereren’.

marij_jongen_verhelst@hotmail.com

marij_jongen_verhelst@hotmail.com

Kan ik ook biefstuk een dag van te voren vacumeren?
Moet ik het vlees dan op de dag zelf opnieuw verwarmen of is even aanbraden voor een korstje genoeg?
En hoe zit dat met groente?
Ik heb maar een combi stoomoven en met kerst heb ik die meestal voor van alles en nog wat nodig, dus niet handig als hij in gebruik is voor sous vide koken.

drielvhr@xs4all.nl

drielvhr@xs4all.nl

Ik denk zelf aan de kogels van een kogellager met een diameter kogels van een centimeter. Als het wat warmer wordt leen ik wel een jurkje van mijn vrouw en dreig dat constructiebedrijf de hele week tijdens lunchtijd terug te komen in dergelijke outfit. Het slopen van zo’n lager vereist brute force. Maar je drijfprobleem is netjes opgelost.
Die kogels zijn zwaar, klein en roesten niet.

Dukkie_17@outlook.com

Dukkie_17@outlook.com

Ik gebruik om te verzwaren gewoon grote knikkers of kiezelstenen.

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.