Wat zijn sous vide recepten?
Wat is sous vide koken eigenlijk? Sous vide betekent letterlijk "onder vacuüm" en is een kooktechniek waarbij ingrediënten in een vacuümverpakking bij een nauwkeurig gecontroleerde, (lage) temperatuur in een waterbad worden gegaard. Het resultaat? Altijd de lekkerste sous vide recepten!
Wat is sous vide koken?
Sous vide koken is een techniek waarbij vacuümverpakt voedsel op een constante, relatief lage temperatuur voor lange tijd in een waterbad wordt gegaard.
Sous vide temperaturen en tijden tabel
Bij sous vide koken zijn er twee belangrijke elementen: tijd en temperatuur. Hoe lang iets gegaard moet worden is afhankelijk van de dikte.
Welke sous vide producten heb ik nodig?
Sous vide koken klinkt soms ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. We leggen je exact uit welke artikelen je nodig hebt om van start te gaan.
Heerlijke sous vide recepten met vlees
Sous vide koken heeft de kunst van vlees bereiden opnieuw uitgevonden. Of je nu houdt van sappige steaks, malse varkenskarbonades of smaakvolle kip, sous vide recepten bieden de perfecte methode om keer op keer het beste uit je vlees te halen.
Nog meer inspiratie voor sous vide recepten met vlees!
Rundvlees
Met sous vide recepten kun je moeiteloos de perfecte steak maken. Van een malse filet mignon tot een sappige ribeye. Experimenteer met kruiden en marinades voor extra smaak.
Varkensvlees
Varkensvlees wordt ongelooflijk mals en sappig met sous vide. Probeer eens karbonades of een langzaam gegaard braadstuk.
Kip en gevogelte
Nooit meer droge kipfilets! Sous vide zorgt ervoor dat kip altijd sappig en vol van smaak blijft. Of het nu drumsticks of een hele kip is, je zult versteld staan van het resultaat.
Met sous vide recepten kun je moeiteloos de perfecte steak maken. Van een malse filet mignon tot een sappige ribeye. Experimenteer met kruiden en marinades voor extra smaak.
Varkensvlees wordt ongelooflijk mals en sappig met sous vide. Probeer eens karbonades of een langzaam gegaard braadstuk.
Nooit meer droge kipfilets! Sous vide zorgt ervoor dat kip altijd sappig en vol van smaak blijft. Of het nu drumsticks of een hele kip is, je zult versteld staan van het resultaat.
Recept: Sous vide kippendij
Een super simpel basisrecept, maar oh zo lekker! sous vide kippendij met een huisgemaakte dry rub.
Recept: Sous vide zoete aardappel
Sous vide zoete aardappels is zo makkelijk om te maken en ook nog eens super gezond.
Recept: Sous vide maiskolf
Sous vide maiskolven zijn super makkelijk om te maken! We serveren de maiskolven met een huisgemaakte kruidenboter.
Smaakvolle sous vide recepten met vis
Stap binnen in de wereld van verfijnde sous vide recepten met vis, waar precisie en smaken elkaar ontmoeten. Of je nu een fan bent van boterzachte zalm, perfect gegaarde witte vis of subtiele zeevruchten, sous vide tilt elk visgerecht naar een hoger niveau. Elke hap is doordrenkt met smaak en heeft een zijdezachte textuur.
Sous vide recepten voor desserts
Wist je dat...
Welkom in de zoete wereld van sous vide recepten voor desserts, waar precisie en creativiteit samenkomen om de lekkerste zoetigheden te maken! Sous vide, bekend om zijn perfecte temperatuurbesturing, is niet alleen geschikt voor vlees en vis, maar ook voor desserts.
Crème brûlée
Het klassieke custardachtige dessert met een krokante suikerlaag eroverheen. Hoe je perfecte crème brûlée sous vide bereidt, lees je in dit recept.
Abrikozen
Sous vide abrikozen, dit is echt een heerlijk recept als dessert of tussendoortje. We garen de abrikoos met honing en toppen deze af met bastognekoek. Dat wordt smullen!
Pure chocolade mousse
Deze sous vide pure chocolademousse is een heerlijk dessert om klaar te maken voor je familie en vrienden! Je kunt dit gerecht ook samen met wat fruit zoals ananas serveren!