Deze sous vide witte chocoladepudding is één van de lekkerste nagerechten die we sous vide hebben bereid. Vol van smaak (en calorieën 😆).
Auteur | Givan |
Personen | 6 |
Temperatuur | 82 |
Gaartijd | 1 uur |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 50 gr witte chocolate chips
- 5 eieren (3 eieren + 2 x eigeel)
- 60 gr fijne suiker
- snufje zeezout
- 125 ml slagroom
- 125 gr mascarpone
- 230 ml volle melk
- Halve citroen(sap)
- frambozen (ter decoratie)
- gesuikerde citroenrasp (ter decoratie)
Bereiding
Mix alle bovenstaande ingrediënten (behalve de citroensap en citroenrasp) in een blender of pureer deze met een staafmixer totdat je een gladde substantie hebt.
In de zak
Vul de sous vide zak met vochtstrip en seal de zak. Als je geen vacuumapparaat met kamer hebt stop je eerder met vacumeren en seal je deze zodra de substantie in de buurt van de rand komt.
Garen
Stel het sous vide apparaat in op 82 graden en plaats de zak in de bak. Laat garen voor 1 uur, en schud de zak enkele keren tijdens het garen.
Afkoelen en serveren
Haal de zak voorzichtig uit het water, snijd een randje van de zak open en giet de substantie opnieuw in de blender. Voeg het sap van een halve citroen bij de substantie. Verdeel de hoeveelheid over verschillende potjes en laat deze zonder te sluiten afkoelen. Sluit de deksel en laat vervolgens nog 2-3 uur koelen in de koelkast. Serveer de pudding met frambozen en gesuikerde citroenrasp.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.