koud-roken

Koud roken

Met koud roken geef je een heerlijke rooksmaak aan bijvoorbeeld zalm, pulled pork of kaas. Eenvoudig te bedienen smoking guns waarmee je binnen no-time de lekkerste gerechten bereid.

Filters

Filters
Sorteren op:

29 producten

Smoking-gun-hendi
Smoking gun zilver Aanbiedingsprijs€45,00
Bespaar €42,00
Smoking-gun-pakket
Smoking gun pakket Aanbiedingsprijs€78,00 Normale prijs€120,00
Bespaar €2,50
rookmot-pakket
Rookmot pakket Aanbiedingsprijs€27,50 Normale prijs€30,00
rookpistool-oplaadbaar-hendi
Rookpistool oplaadbaar Aanbiedingsprijs€99,00
Uitverkocht
smoked-charlotte-pike
Smoked - Charlotte Pike Aanbiedingsprijs€20,95
Bespaar €39,00
Rookpistool-pakket
Rookpistool pakket Aanbiedingsprijs€135,00 Normale prijs€174,00
Bespaar €6,00
Smoking gun deluxe pakket
Smoking gun deluxe pakket Aanbiedingsprijs€84,00 Normale prijs€90,00
Uitverkocht
Over-rook
Over rook Aanbiedingsprijs€26,00
rookmot-hickory-1500ml
Rookmot hickory 1500ml Aanbiedingsprijs€11,00
Bespaar €10,00
cold-smoke-generator
Cold smoke generator Aanbiedingsprijs€29,00 Normale prijs€39,00
rookmot-eik-1500ml
Rookmot eik 1500ml Aanbiedingsprijs€8,00
Rookmot-beuk-1500ml
Rookmot beuk 1500ml Aanbiedingsprijs€8,00
Bespaar €4,00
Rookmot-appel-1500ml
Rookmot appel 1500ml Aanbiedingsprijs€9,00 Normale prijs€13,00
Rookmot-amandel-1500ml
Rookmot amandel 1500ml Aanbiedingsprijs€11,00
rookmot-steeneik-300ml
Steeneik rookmot 300ml Aanbiedingsprijs€6,50
Sinaasappel-rookmot-1500ml
Rookmot sinaasappel 1500ml Aanbiedingsprijs€12,00
Geniet van een heerlijke rooksmaak

Rookpistool en glazen stolp

Maak de lekkerste maaltijden door je etenswaren en dranken te aromatiseren met een heerlijke rooksmaak.

Shop hier
rookpistool

Comfortabel in gebruik

Voor gemakkelijke injectie van rook.

Rubberen ventiel

De glazen rookstolp is gemaakt van borosilicaat glas en is uitgerust met een rubberen ventiel. Zo wordt de slang van het rookapparaat vast gehouden.

Enkele bedieningsknop

Kies uit 3 rook intensiteit levels.

Flexibele siliconenslang

Voor gemakkelijke injectie van rook.

Geschikt voor diverse etenswaren

Koud roken is geschikt voor al je vlees-, vis- en groentegerechten, maar kan ook een wow-factor creëren bij het serveren.

Geef je gerechten een bijzondere smaak

Door middel van koud roken geef je gerechten een bijzondere en vooral heerlijke rooksmaak. Dit kun je bijvoorbeeld doen met zalm of kip en is helemaal niet zo moeilijk als je denkt! Met een smoking gun heb je binnen een mum van tijd de meest overheerlijke gerechten klaargemaakt en zullen je vrienden en familie versteld staan van je kookkunsten! Zin om eens wat anders uit te proberen voor het diner en dit keer een verrassend unieke smaak bereiden? Probeer dan eens koud roken uit. Lees snel verder voor meer informatie!

wat-is-koud-roken-precies

Wat is koud roken precies?

Koud roken doe je voordat het stuk vlees of vis gegaard is. Doordat het gerecht gerookt wordt, komt de smaak veel beter tot zijn recht en wordt het een stuk fijner en intenser om te proeven. Wees er wel van bewust dat het koud roken, het gerecht niet gaar maakt. 

Het verschil tussen warm en koud roken

koud-roken

Koud roken

warm-roken

Warm roken

Slepen

Koud roken

Met koud roken hangt vlees in een ruimte die niet is verwarmd, en de rook komt dus niet van het vuur waar het vlees op gebraden wordt. De temperatuur tijdens het koud roken kan verschillen tussen 0°C – 25°C. Wij zijn fan van koud roken! Koud roken is gemakkelijker en sneller dan warm roken en het geeft een heerlijke zoete en fijne smaak. 

Warm roken

Warm- en koud roken is niet hetzelfde, en hier zit een groot verschil in. De naam verklapt het misschien al gedeeltelijk: met warm roken wordt vlees direct boven het vuur gehouden (of in de buurt van het vuur) van het brandende hout, wat ervoor zorgt dat het vlees gaart tijdens het roken. Denk bijvoorbeeld aan een BBQ! De houtskool geeft hete lucht af, wat het vlees langzaam en geleidelijk verhit in een (vaak gesloten) ruimte. 

koud-roken

Essentiële producten voor koud roken

Een smoking gun, ook wel een rookpistool genoemd, gebruik je om gerechten koud te roken. Het is een klein apparaatje met een slang, en uit deze slang komt de rook die je nodig hebt voor het koud roken. Ontdek de smoking guns van Souvy hier!

Veelgestelde vragen over koud roken

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over koud roken. Als je vraag er niet tussen staat, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.