Rookmot
Met rookmot geef je de meest bijzondere smaken aan jouw gerechten en dranken.
Filters
19 producten
Ontdek onze categorieën
Roken met rookmot is enorm populair. Met een simpele handeling kun je jouw gerecht een bijzondere smaak geven. Niet voor niets wordt rookmot veel gebruikt in toprestaurants.
Wat is rookmot?
Rookmot is hout dat speciaal wordt geselecteerd en gedroogd voor gebruik in rookovens, barbecues, en rookkasten. Rookhout wordt gebruikt om vlees, vis, groenten en andere voedingsmiddelen te roken en te geven een unieke smaak.
Soorten rookmot
Rookmot kan worden gemaakt van verschillende soorten hout, zoals eiken, appel, mesquite, hickory, en ceder. Elk type hout geeft een unieke smaak en rookt op verschillende temperaturen, dus het is belangrijk om te weten welk type hout je wilt gebruiken voor welk voedsel.
Support!
Veelgestelde vragen!
Heb je vragen over rookmot? Bekijk de meestgestelde hier. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op!
Wat is houtmot precies?
Houtmot, ook wel rookmot genoemd zijn houtsnippers die je kunt gebruiken voor het roken van je producten. Houtmot brandt over het algemeen vrij langzaam, waardoor het een efficiënte manier van roken is.
Hoelang moet ik een gerecht roken?
Een simpele vraag, met een minder simpel antwoord. Smaken verschillen en dat geldt ook voor een rooksmaak. Daarnaast heeft het te roken product ook invloed op de tijd van het roken.
Lichte rooksmaak: 1 minuut
Medium rooksmaak: 1 – 3 minuten
Zware rooksmaak: 3 – 10 minuten
Wat kun je roken met de smoking gun?
In principe kun je met koud roken alles roken wat je wilt aangezien de temperatuur geen invloed heeft op het ingrediënt.
Betrouwbare verzending
We werken met PostNL en DPD voor het verzenden van de producten.
Klantenservice
Heb je vragen? Stuur ons een mailtje. We proberen altijd binnen 24u te reageren.
Veilige betaling
Wij bieden veilige betalingsopties om je persoonlijke gegevens optimaal te beschermen.
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een welkomstkorting!