Gevogelte

Parelhoen met wortelpuree

sous-vide-parelhoen-wortelpuree

Een recept van Jelle uit onze Facebook groep. Sous vide parelhoen met wortelpuree en een frisse venkelsalade. Ook jouw recept op Souvy? Stuur ons een e-mail.

Auteur Jelle (lid van Souvy facebook groep)
Personen 2
Temperatuur 65
Gaartijd 55 minuten
Prep tijd

15 minuten

 

Ingrediënten:

  • 2 parelhoenfilets met vel
  • 500 gr wortelen
  • 100 ml water
  • 90 gr boter
  • 4 gr zout
  • citroensap
  • 1 venkel
  • 1 appel
  • 30 gr walnoten
  • 25 ml olijfolie
  • 25 ml appel cider azijn
  • 15 ml honing

Bereiding:

  1. Venkelsalade: Snijd de appel en de venkel fijn op de mandoline. Snijd de walnoten in grove stukken. Mix alles samen en meng met de olie, azijn en honing. Kruid na met peper en zout naar keuze.
  2. Smeuige wortelpuree: Schil de wortelen en snijd deze in gelijke stukken. Neem een grote pan en laat wat boter smelten. Voeg het water toe en plaats een deksel op de pan. Laat deze stoven totdat de wortels zacht zijn. Pureer alles super fijn, voeg eventueel wat kookvocht toe. Kruid na met wat citroensap.
  3. Parelhoen: Verwarm je sous vide machine tot 65° graden Celsius. Kruid de Parelhoenfilets met peper & zout. Plaats in een zip-lock zakje samen met wat boter/olie. Laat zaken in het warmwaterbad en sluit het zakje zodat alle lucht eruit is. Als je een vacuümmachine heb kan je ook alles sealen in een vacuümzakje.
  4. Garen: Kook voor 55 minuten op 65 graden Celsius. Haal de filets daarna uit de bak en bak kort aan tot het vel mooi krokant is.
  5. Serveren: Serveer de puree onderop, maak een bedje van de venkelsalade en plaats daarop de parelhoen. Geniet ervan!

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor de recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous-vide-witte-chocoladepudding
sous-vide-kip-cajun

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.