Een recept van Jelle uit onze Facebook groep. Sous vide parelhoen met wortelpuree en een frisse venkelsalade. Ook jouw recept op Souvy? Stuur ons een e-mail.
Auteur | Jelle (lid van Souvy Faceboek groep) |
Personen | 2 |
Temperatuur | 65 |
Gaartijd | 55 minuten |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 2 parelhoenfilets met vel
- 500 gr wortelen
- 100 ml water
- 90 gr boter
- 4 gr zout
- citroensap
- 1 venkel
- 1 appel
- 30 gr walnoten
- 25 ml olijfolie
- 25 ml appel cider azijn
- 15 ml honing
Bereiding
Venkelsalade
Snijd de appel en de venkel fijn op de mandoline. Snijd de walnoten in grove stukken. Mix alles samen en meng met de olie, azijn en honing. Kruid na met peper en zout naar keuze.
Smeuige wortelpuree
Schil de wortelen en snijd deze in gelijke stukken. Neem een grote pan en laat wat boter smelten. Voeg het water toe en plaats een deksel op de pan. Laat deze stoven totdat de wortels zacht zijn. Pureer alles super fijn, voeg eventueel wat kookvocht toe. Kruid na met wat citroensap.
Parelhoen
Verwarm je sous vide machine tot 65° graden Celsius. Kruid de Parelhoenfilets met peper & zout. Plaats in een zip-lock zakje samen met wat boter/olie. Laat zaken in het warmwaterbad en sluit het zakje zodat alle lucht eruit is. Als je een vacuümmachine heb kan je ook alles sealen in een vacuümzakje.
Garen
Kook voor 55 minuten op 65 graden Celsius. Haal de filets daarna uit de bak en bak kort aan tot het vel mooi krokant is.
Serveren
Serveer de puree onderop, maak een bedje van de venkelsalade en plaats daarop de parelhoen. Geniet ervan!
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor de recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.