Gevogelte

Cajun kipfilet met Mexicaanse groenten

sous-vide-kip-cajun

Cajun kruiden hebben een pittige, gerookte smaak. In dit recept maakt @jonaskooktgraag sous vide cajun kip met Mexicaanse groente.

Auteur @jonaskooktgraag (Lid van Souvy facebook groep)
Personen 4
Temperatuur 66,5
Gaartijd 2 uur
Prep tijd 20 minuten + 12 uur marineren

 

Ingrediënten

  • kipfilet
  • Mexicaanse groentenmix
  • cajun kruiden
  • peper

 

Bereiding

Marineren

Laat de kipfilet een nacht marineren met de cajun dry rub. Haal de kipfilets uit de koeling en gaar deze sous vide voor 2 uur op 65,5 graden.

Wil je zelf cajun kruiden maken? Mix dan de volgende ingrediënten met elkaar:

  • 2 tl zout
  • 1 tl cayenne peper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl paprikapoeder

Dichtschroeien en serveren

Wok de mexicaanse groentemix. In dit voorbeeld is een voorverpakte mix gebruikt. Je kunt uiteraard ook zelf deze mix maken met onder andere:

  • kidneybonen
  • paprika
  • mais
  • prei
  • witte kool

Haal de kipfilets uit de sous vide en schroei deze dicht op een bakplaat (plancha) voor een mooi laagje.

 

Gebruik deze producten

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous-vide-parelhoen-wortelpuree
gerookte-mozzarella

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.