Gevogelte

Cajun kipfilet met Mexicaanse groenten

sous-vide-kip-cajun

Cajun kruiden hebben een pittige, gerookte smaak. In dit recept maakt @jonaskooktgraag sous vide cajun kip met Mexicaanse groente.

Auteur @jonaskooktgraag (Lid van Souvy facebook groep)
Personen 4
Temperatuur 66,5
Gaartijd 2 uur
Prep tijd 20 minuten + 12 uur marineren

 

Ingrediënten:

  • kipfilet
  • Mexicaanse groentenmix
  • cajun kruiden
  • peper

Bereiding:

  1. Marineren -

    Laat de kipfilet een nacht marineren met de cajun dry rub. Haal de kipfilets uit de koeling en gaar deze sous vide voor 2 uur op 65,5 graden.

    Wil je zelf cajun kruiden maken? Mix dan de volgende ingrediënten met elkaar:

    • 2 tl zout
    • 1 tl cayenne peper
    • 2 tl knoflookpoeder
    • 1 tl zwarte peperkorrels
    • 1 tl uienpoeder
    • 1 tl gedroogde oregano
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 tl gedroogde tijm
    • 2 tl paprikapoeder
  2. Dichtschroeien en serveren -

    Wok de mexicaanse groentemix. In dit voorbeeld is een voorverpakte mix gebruikt. Je kunt uiteraard ook zelf deze mix maken met onder andere:

    • kidneybonen
    • paprika
    • mais
    • prei
    • witte kool.

    Haal de kipfilets uit de sous vide en schroei deze dicht op een bakplaat (plancha) voor een mooi laagje.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous-vide-parelhoen-wortelpuree
gerookte-mozzarella

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.