Cajun kruiden hebben een pittige, gerookte smaak. In dit recept maakt @jonaskooktgraag sous vide cajun kip met Mexicaanse groente.
Auteur | @jonaskooktgraag (Lid van Souvy facebook groep) |
Personen | 4 |
Temperatuur | 66,5 |
Gaartijd | 2 uur |
Prep tijd | 20 minuten + 12 uur marineren |
Ingrediënten
- kipfilet
- Mexicaanse groentenmix
- cajun kruiden
- peper
Bereiding
Marineren
Laat de kipfilet een nacht marineren met de cajun dry rub. Haal de kipfilets uit de koeling en gaar deze sous vide voor 2 uur op 65,5 graden.
Wil je zelf cajun kruiden maken? Mix dan de volgende ingrediënten met elkaar:
- 2 tl zout
- 1 tl cayenne peper
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 tl paprikapoeder
Dichtschroeien en serveren
Wok de mexicaanse groentemix. In dit voorbeeld is een voorverpakte mix gebruikt. Je kunt uiteraard ook zelf deze mix maken met onder andere:
- kidneybonen
- paprika
- mais
- prei
- witte kool
Haal de kipfilets uit de sous vide en schroei deze dicht op een bakplaat (plancha) voor een mooi laagje.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.