Bijgerecht

Gerookte mozzarella

gerookte-mozzarella

Mozzarella wordt nog smaakvoller met een rooksmaak. In dit recept roken we mozzarella di bufala (buffelmozzarella) met de smoking gun (koud roken) voor een intense smaak.

[product=smoking-gun-pakket]
Intense rooksmaak voor jouw gerechten
[/product]

Auteur Givan
Personen 4
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 125 gr buffelmozzarella
  • tomaten (mix soorten)
  • pesto
  • rucola
  • balsamicodressing

Bereiding:

  1. Rook de mozzarella: Sluit de smoking gun aan op de rookstolp. Vul de smoking gun vervolgens met houtmot naar keuze. In dit recept gebruiken we de houtmot citroen. Laat de mozzarella uitlekken, dep deze droog en plaats onder de rookstolp. Laat de stolp zo’n 30 seconden vullen met rook en zet de smoking gun uit. Laat de rook voor circa 5 minuten intrekken.
  2. Serveren: Serveer de mozzarella met pesto, tomaatjes, rucola en balsamicodressing.

    Optioneel: rooster wat brood met knoflook in de oven om er bij te serveren.

Volgende lezen

sous-vide-kip-cajun
sous-vide-campari

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.