Mozzarella wordt nog smaakvoller met een rooksmaak. In dit recept roken we mozzarella di bufala (buffelmozzarella) met de smoking gun (koud roken) voor een intense smaak.
Auteur | Givan |
Personen | 4 |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 125 gr buffelmozzarella
- tomaten (mix soorten)
- pesto
- rucola
- balsamicodressing
Bereiding
Rook de mozzarella
Sluit de smoking gun aan op de rookstolp. Vul de smoking gun vervolgens met houtmot naar keuze. In dit recept gebruiken we de houtmot citroen. Laat de mozzarella uitlekken, dep deze droog en plaats onder de rookstolp. Laat de stolp zo’n 30 seconden vullen met rook en zet de smoking gun uit. Laat de rook voor circa 5 minuten intrekken.
Serveren
Serveer de mozzarella met pesto, tomaatjes, rucola en balsamicodressing.
Optioneel: rooster wat brood met knoflook in de oven om er bij te serveren.
Gebruik het smoking gun pakket
[product=smoking-gun-pakket]
Intense rooksmaak voor jouw gerechten
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.