Dranken

Campari met rozemarijn

sous-vide-campari

Campari is een bittere italiaanse likeur met de bekende rode kleur. Veel mensen vinden campari te bitter om te drinken. In dit recept verminderen we de bittere smaak door de sous vide infusie van rozemarijn en honing.

Auteur Hannah
Personen 4
Temperatuur 80
Gaartijd 2,5 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten:

  • 500 ml campari
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 sinaasappels
  • 2 el honing
  • munt (optioneel)

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Verwarm het water op 80 graden. Verwijder de schil van de sinaasappels en plaats de schillen in een sous vide zak. Vermijd het witte deel aangezien dit bitter is en de campari al erg bitter van smaak is.
  2. Infusie: Vul de zak met campari en voeg hierbij 2 stengels rozemarijn, het sap van de twee sinaasappels en de honing aan toe. Wil je een nog frissere smaak, voeg dan wat munt toe. Seal de vacuümzak en plaats deze in het waterbad.
  3. In het waterbad: Laat de zak voor 2 tot 2,5 uur in het waterbad op 80 graden. Haal de zak vervolgens voorzichtig uit het water en laat deze afkoelen. Knip een zijkant van de zak open en zeef de substantie. Je kunt de campari bewaren in een fles of direct consumeren.
  4. Serveren: Serveer de campari met ijs. Vind je de campari nog steeds te bitter? Je kunt er voor kiezen om de campari te verwerken in een negroni of aan te mengen met sinaasappelsap.

Volgende lezen

gerookte-mozzarella
sous-vide-rijst

1 reactie

Fluff

Fluff

That sounds really awesome. I have used an ISI whip in the past to infuse flavors into liquors but never thought about using sous vide.
Ok, ISI is faster but having to use two or three cartridges every time (I have a quart canister) takes a lot for a simple process.
Thanks for the tip. I just discovered your site but I’ll be back for the sous vide and the smoking gun recipes and tips!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.