Sous vide rijst koken is super makkelijk. Geen aangekoekte rijst of te harde korrels. Altijd de perfecte garing met deze verhouding. Behoud alle aroma’s en kook rijst sous vide!
Auteur | Givan |
Personen | 2 |
Temperatuur | 93 |
Gaartijd | 35 minuten |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 250 gr basmati rijst
- 250 ml water
- 1 tl zout
- 1 tl boter
Bereiding
De voorbereiding
Stel je sous vide apparaat in op 93 graden. Let op, niet alle sous vide apparaten kunnen zo heet verwarmen. Zorg dus dat je een model als deze hebt. Tip: vul de bak met heet water, op deze manier hoeft het apparaat niet de hele bak van kamertemperatuur naar 93 graden te krijgen.
Garen
Vul een sous vide zak met rijst, water, boter en zout. Kies voor een zak met vochtstrip voor maximaal resultaat. Haal een klein beetje lucht uit de zak en seal deze. Gaar voor 35 minuten op 93 graden.
Serveren
Haal de zak na 35 minuten uit het water. Knip een puntje van de zak open en laat enkele minuten rusten. Serveer de rijst met ingrediënten naar keuze.
Gebruik dit sous vide apparaat
[product=ivide-plus-junior]
Deze sous vide stick verwarmt tot wel 99 graden!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.