Bijgerecht

Rijst

sous-vide-rijst

Sous vide rijst koken is super makkelijk. Geen aangekoekte rijst of te harde korrels. Altijd de perfecte garing met deze verhouding. Behoud alle aroma’s en kook rijst sous vide!

[product=ivide-plus-junior]
Deze sous vide stick verwarmt tot wel 99 graden!
[/product]

Auteur Givan
Personen 2
Temperatuur 93
Gaartijd 35 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 250 gr basmati rijst
  • 250 ml water
  • 1 tl zout
  • 1 tl boter

Bereiding:

  1. De voorbereiding: Stel je sous vide apparaat in op 93 graden. Let op, niet alle sous vide apparaten kunnen zo heet verwarmen. Zorg dus dat je een model als deze hebt. Tip: vul de bak met heet water, op deze manier hoeft het apparaat niet de hele bak van kamertemperatuur naar 93 graden te krijgen.
  2. Garen: Vul een sous vide zak met rijst, water, boter en zout. Kies voor een zak met vochtstrip voor maximaal resultaat. Haal een klein beetje lucht uit de zak en seal deze. Gaar voor 35 minuten op 93 graden.
  3. Serveren: Haal de zak na 35 minuten uit het water. Knip een puntje van de zak open en laat enkele minuten rusten. Serveer de rijst met ingrediënten naar keuze.

Volgende lezen

sous-vide-campari
sous-vide-octopus

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.