Sous vide

Octopus

sous-vide-octopus

Neem de tijd en maak een sous vide octopus! Octopus kan taai worden als het snel gekookt wordt, daarom is sous vide een uitstekende manier om te garen. We bereiden de octopus eerst sous vide en grillen vervolgens de octopus enkele minuten af.

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 82
Gaartijd 4 uur
Prep tijd 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 500 gr octopus tentakels
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 rode peper
  • 50 gr olijven
  • scheutje olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • takje peterselie (garnering)

 

Bereiding

Garen

Verwarm het sous vide apparaat op 82 graden. Plaats de octopus in de sous vide zak met wat zwarte peper, zeezout. Is de octopus nog niet gesneden, snijd dan de tentakels eraf. Vacumeer de zak en gaar voor 4 uur op 82 graden.

Dressing

Pureer de olijven, rode peper, knoflook, rode ui en sap van 1 citroen tot een dressing. Voeg terwijl je aan het pureren bent de olijfolie voorzichtig toe totdat er een mooie substantie ontstaat. Houd je niet van pittig eten, verwijder dan de zaadlijst uit de rode peper. Laat vervolgens afgedekt even staan totdat de octopus klaar is met garen.

Grillen

Haal de octopus na 4 uur uit het de sous vide zak en dep deze droog. Verwarm een hete gril (BBQ of kookplaat). Lak de octopus met de dressing goed in en plaats deze op de hete grill. Gaar voor 3-5 minuten voor een krokant laagje. Terwijl de octopus aan het grillen is kun je met een kwastje de dressing blijven toevoegen. Serveer de octopus met wat extra citroensap en peterselie.

 

Gebruik deze producten

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous-vide-rijst
gerookte-karamel-zeezout

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.