Gerookte karamel-zeezout met de smoking gun. We maken in dit recept een basisrecept van karamel met zeezout en geven het een bijzondere smaak met de smoking gun. Je kunt de karamel vervolgens verwerken in verschillende desserts zoals ijs, brownies of koekjes.
Auteur | Hannah |
Personen | 10 |
Prep tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 300 gr basterdsuiker (lichtbruine)
- 250 ml slagroom
- 220 gr roomboter (ongezouten)
- 1 vanillestokje (of vanille extract)
- zeezout
- 1 gr houtmot
Bereiding
Karamel maken
Smelt de ongezouten boter in een pan en voeg vervolgens de suiker toe. Zorg ervoor dat de suiker volledig is opgenomen en kook op medium vuur. Wanneer de suiker is opgenomen voeg de slagroom toe en roer tot een gladde massa. Roer voor enkele minuten en zet het vuur iets hoger zodat het begint te koken. Snijd het vanillestokje open en haal de inhoud eruit. Voeg dit samen met het stokje toe aan de massa en voeg zeezout naar eigen inzicht toe. Blijf koken totdat de massa iets dikker begint te worden. Houd er rekening mee dat de karamel nog iets opstijft zodra deze kouder wordt, dus wacht niet te lang. Haal van het vuur wanneer deze de juiste dikte heeft en plaats in een weckpotje.
Roken
Plaats het potje met karamel onder een rookstolp en rook met een rookpistool voor 5 minuten. Serveer de karamel op ijs, gebak of koekjes.
Gebruik dit rookmot
[product=rookmot]
Kies jouw smaak rooktmot!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.