Gerookte olijfolie geeft je eten een extra smaakbeleving. Door de olijfolie koud te roken krijg je geen bittere smaak die normaal gesproken vrijkomt bij warm-roken. Kies voor een lekkere extra vergine olijfolie en speel met de verschillende rookmot voor verschillende smaken.
Auteur | Givan |
Personen | 12 |
Prep tijd | 5 minuten |
Ingrediënten
- 250ml extra vergine olijfolie
- 1gr houtmot
Bereiding
Voorbereiding
Vul je smoking gun of rookpistool met houtmot naar keuze. Giet de olijfolie over in een schaaltje en plaats deze onder de rookstolp. Rook voor 1-3 minuten voor een milde rooksmaak of langer dan 3 minuten voor een zwaardere rooksmaak.
Gebruik van de gerookte olijfolie
Je kunt de gerookte olijfolie gebruiken in verschillende manieren. We hebben hieronder wat ideeën voor je op een rijtje gezet:
- In salades als dressing
- Op brood
- In warme en koude pasta’s
- Bij schelpdieren zoals oesters
- Verse vis zoals tonijn of makreel
Gebruik het smoking gun pakket
[product=smoking-gun-deluxe-pakket]
Voeg een heerlijke smaak toe!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.