Bijgerecht

Gerookte olijfolie

Gerookte-olijfolie-recept

Gerookte olijfolie geeft je eten een extra smaakbeleving. Door de olijfolie koud te roken krijg je geen bittere smaak die normaal gesproken vrijkomt bij warm-roken. Kies voor een lekkere extra vergine olijfolie en speel met de verschillende rookmot voor verschillende smaken.

Auteur Givan
Personen 12
Prep tijd 5 minuten

 

Ingrediënten

  • 250ml extra vergine olijfolie
  • 1gr houtmot

 

Bereiding

Voorbereiding

Vul je smoking gun of rookpistool met houtmot naar keuze. Giet de olijfolie over in een schaaltje en plaats deze onder de rookstolp. Rook voor 1-3 minuten voor een milde rooksmaak of langer dan 3 minuten voor een zwaardere rooksmaak.

Gebruik van de gerookte olijfolie

Je kunt de gerookte olijfolie gebruiken in verschillende manieren. We hebben hieronder wat ideeën voor je op een rijtje gezet:

  • In salades als dressing
  • Op brood
  • In warme en koude pasta’s
  • Bij schelpdieren zoals oesters
  • Verse vis zoals tonijn of makreel

 

Gebruik het smoking gun pakket

[product=smoking-gun-deluxe-pakket]
Voeg een heerlijke smaak toe!
[/product]

Volgende lezen

gerookte-karamel-zeezout
sous-vide-aardbeien-recept

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.