Een mals, sappige kippetje met krokante korst. Wie houdt er niet van? In dit recept maken we sous vide gefrituurde kip. Je kunt hiervoor kippenpoten gebruiken of kippendijen. Sous vide gaat uitstekend samen met frituren aangezien het vlees al gaar is en alleen kort in de frituur hoeft voor het krokante laagje.
Auteur | Givan |
Personen | 2 |
Temperatuur | 65 |
Gaartijd | 2 uur |
Prep tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 2 kippendijen of poten
- 2 eieren
- bloem
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl mosterdzaad (gemalen)
- zout
- zwarte peper
Bereiding
Garen
Stel het apparaat in op 65 graden, vacumeer de kippenpoten / dijen en laat garen voor 2 uur. We voegen hier nog geen kruiden bij. Na 2 uur haal je de kip uit de bak en laat je deze goed uitlekken.
Kruiden
Verwarm plantaardige olie op 175 graden. Pak 2 bakjes, in de één gaat het eigeel, in de ander de bloem met alle kruiden. De kruiden in dit recept zijn vrij basic, als je meer kruiden wilt gebruiken kan dit uiteraard. Je kunt er ook voor kiezen om een kant-en-klaar kruidenmix te gebruiken. Dip de kip eerst in het eigeel en dan in het bloem-kruidenmengsel. Optioneel: Voor een dikkere korst, herhaal het proces opnieuw.
Frituren
Frituur de kip op 175 graden tot deze goudbruin is (circa 5 minuten). Haal de kip eruit en laat deze uitlekken. Serveer met een snufje zout.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
[product=vacuumapparaat-kitchen-line]
Vacumeren bij dit recept met Kitchen Line
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.