Bijgerecht

Gerookte knoflook

gerookte-knoflook

Knoflook is één van de belangrijkste smaakmakers in bijna alle keukens. Knoflook kan koud gerookt worden met de smoking gun maar ook warm gerookt worden op de BBQ. We leggen je beide varianten uit en geven je daarnaast 3 manieren om deze knoflook in te verwerken.

[product=smoking-gun]
Haal de smoking gun in huis!
[/product]

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 90
Gaartijd 10 - 50 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

 • 5 knofloken
 • 1 gr houtmot

Bereiding:

 1. Optie 1: Smoking gun - Roken met de smoking gun zorgt ervoor dat je in een relatief korte tijd de knoflook kunt roken en je er geen omkijken naar hebt zoals op de BBQ. Vul de gun met rookmot en sluit deze aan op de rookstolp. Bij koud-roken raad ik je aan om de tenen al los van elkaar te halen, aangezien dit de smaak bevordert.

  Plaats de knoflook onder de stolp en vul deze met rook. Dit duurt ongeveer 20 seconden. Stop het apparaat en haal de slang uit de stolp. Laat de rook nu net zo lang in de stolp zitten totdat het niet meer te zien is. Dit duurt circa 10 minuten.

 2. Optie 2: BBQ - Het is ook mogelijk om de knoflook te roken op de BBQ. Dit duurt iets langer dan de koude manier maar is zeker net zo smakelijk. Bij warm roken is het handiger om de knofloken in zijn geheel op de BBQ te leggen omdat deze anders door de grill kunnen vallen.

  Rook de knofloken voor 20 – 50 minuten op 90 graden.

 3. Bewaren: Je kunt de gerookte knoflook bij beide manieren minstens 2 weken bewaren als deze vacuum-verpakt zijn.
 4. Serveerideeën: De gerookte knoflook kun je vervolgens op verschillende manieren gebruiken. We geven je een paar ideeën.

   

In sauzen: de knoflook gaat heel lekker in sauzen en marinades. Denk aan Aziatische marinades voor bijvoorbeeld saté.Knoflookboter: plet de knoflook en mix met roomboter, zeezout, sambal en kruiden voor een lekkere knoflookspread.Gevulde gerechten: denk aan het vullen van kalkoen met kruiden en de knoflook.

  Volgende lezen

  sous-vide-koffie
  sous-vide-gefrituurde-kip

  Laat een reactie achter

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.