Sous vide

Tonijn

Sous-vide-tonijn

Verse tonijn is één van de makkelijkste producten om mee te werken. Het valt niet zo snel uit elkaar en zolang je het niet te lang bakt kan er eigenlijk weinig mis gaan. In dit recept garen we de tonijn sous vide op 45 graden en grillen we deze af voor een lekker korstje.

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 45
Gaartijd 45 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten

  • 4 steaks verse tonijn
  • halve rode ui
  • peper
  • zeezout
  • olijfolie
  • verse kruiden (optioneel)

 

Bereiding

Voorbereiding

Kruid de tonijnmoten met flink wat zeezout en zwarte peper aan beide kanten. Plaats de moten in een sous vide zak en voeg wat olijfolie toe. De moten moeten niet over elkaar heen vallen. Snijd een halve rode ui in dunne schijfjes en voeg deze toe aan de zak. Je kunt er voor kiezen om wat extra kruiden toe te voegen zoals verse peterselie of tijm.

Garen

Vacumeer de zak en laat de tonijn garen voor 45 minuten op 45 graden. Haal de tonijn vervolgens voorzichtig uit de zak en laat deze uitlekken op keukenpapier. Kruid vervolgens opnieuw met zwarte peper aan beide kanten.

Grillen

Laat een gietijzeren pan of anti-aanbakpan goed heet worden met wat olie. Wanneer de pan loeiheet is voeg je voorzicht de tonijn toe. Laat deze 30 seconden grillen per kant voor een mooi laagje. Haal de tonijn uit de pan en laat deze opnieuw even uitlekken.

Serveren

In dit recept serveren we de tonijn met wat gegrilde groenten (asperges en tomaat). Je kunt met tonijn alle kanten op. Denk aan noodles, aardappeltjes, salades etc.

 

Gebruik deze producten

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

Gerookte zalm
sous-vide-yoghurt

2 reacties

CeesC

CeesC

06 februari 2021 als uitgevoerd;

We hadden 4 mooie stukjes tonijn steak, deze zoals beschreven gezout/gepeperd, rode ui, peterselie, tijm en een scheutje olie in de zakken en vacuüm getrokken.
Deze 45 minuten op 45 graden gegaard en vervolgens zoals beschreven in de pan even aangegrild.
Was erg mooi gaar, perfect rosé, de smaak was echter niet mijn ding, te veel vis smaak (heel gek voor tonijn) ;)
We gaan hem zeker nog eens doen maar dan anders gekruid.
Dank je wel.

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Cees,

Leuk om te horen dat het perfect rosé is, jammer dat de smaak niet helemaal naar wens was. Misschien kun je een een Aziatische stijl doen met soja, gember, limoen en sesamolie?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.