Desserts

Yoghurt

sous-vide-yoghurt

Het maken van yoghurt kan best een klusje zijn, aangezien de juiste temperatuur van enorm belang is. In dit recept raden we je daarom aan om over een thermometer te beschikken om de lekkerste sous vide yoghurt te maken.

 Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 43
Gaartijd 5 uur
Prep tijd 20 minuten

 

Ingrediënten:

 • 800 ml volle melk
 • 50 ml yoghurt met levende bacteriën
 • Ijsblokjes
 • fruit naar keuze (optioneel)
 • noten naar keuze (optioneel)
 • honing (optioneel)
 • 1-3 glazen potten

Bereiding:

 1. Verwarm het bad: Verwarm een pannetje met de melk tot 83 graden. Blijf tijdens het verwarmen de melk goed roeren. Wanneer de melk de temperatuur heeft bereikt haal je de melk van het vuur.
 2. Terugkoelen: Nu gaan we de melk terugkoelen naar 43 graden. Om dit proces te versnellen kun je de pan in een kom met ijsblokjes plaatsen. Als je geen ijs in de vriezer hebt laat je de melk gewoon afkoelen op kamertemperatuur. Wanneer de massa een temperatuur van 43 graden heeft plaats je de yoghurt met levende bacteriën in een ander kommetje. Giet vervolgens een klein deel van de melk bij de yoghurt en roer deze goed. Giet vervolgens de rest van de melk ook erbij.
 3. Glazen potten: Giet al de massa over in glazen potten. Afhankelijk van de grootte van de pot zul je 1-3 potten nodig hebben. Sluit de glazen potten goed af. Plaats de potten in de sous vide bak die een temperatuur van 43 graden heeft.
 4. 5 uur op 43 graden: Laat de potten voor minimaal 5 uur in de sous vide bak. Haal de potten na 5 uur uit de bak en laat deze afkoelen op kamertemperatuur. Plaats deze vervolgens een nacht in de koelkast. Hierdoor zal de structuur wat steviger worden.
 5. Serveren: Serveer de honing met fruit, honing en noten!

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product][product=ivide-circulator-stick-2-0]

Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-tonijn
sous-vide-quinoa

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.