Bijgerecht

Quinoa

sous-vide-quinoa

Quinoa is niet meer weg te denken uit de supermarkten. Deze superfood bevat weinig vet en zorgt voor een verzadigd gevoel. In dit recept bereiden we sous vide quinoa met gegrilde champignons, paprika en tomaat.

 Auteur Hannah
Personen 4
Temperatuur 82
Gaartijd 1 uur
Prep tijd 20 minuten

 

Ingrediënten:

  • 300 gr quinoa
  • 1 bouillonblokje
  • 3 tenen knoflook
  • handje verse basilicum
  • 250 ml water

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Verwarm het sous vide apparaat op 82 graden. In dit recept gebruiken we glazen potten, maar je kunt ook gewoon sous vide zakken gebruiken. Vul de potten / zakken met de quinoa, knoflook, basilicum, bouillonblokje en water.
  2. Garen: Gaar de quinoa voor 1 uur op 82 graden. Haal de potten/zak uit het water. Quinoa is enorm veelzijdig maar wordt vaak gegeten met gegrilde groente. In dit recept hebben we paprika, champignons, tomaten en hazelnoten in de oven gegrild. Vervolgens met wat citroensap afgemaakt en geserveerd in de potjes. 

Andere serveeropties: salades, gemarineerde kip, pokébowls etc.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

    Volgende lezen

    sous-vide-yoghurt
    sous-vide-pittige-spruitjes

    Laat een reactie achter

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.