Koud roken

Gerookte zalm

gerookte-zalm

De smaak en geur van gerookte zalm, veel mensen zijn er dol op. In dit recept gaan we nog een stapje verder, voor een nog grotere smaakbeleving. Gerookte zalm met de smoking gun!

[product=smoking-gun]
Een heerlijke intense smaak!
[/product]

 Auteur Givan
Personen 4
Prep tijd 5 minuten

 

Ingrediënten:

  • Gerookte zalm
  • 1 gr rookmot

Bereiding:

  1. Roken van de zalm: Pak de smoking gun, rookstolp en wat houtmot naar keuze. Heb je nog geen rookapparatuur? Je kunt ook het gehele pakket voordelig aanschaffen. Plaats de gerookte zalm onder de rookstolp. Vul de smoking gun met houtmot en sluit de slang aan op de rookstolp. Zet het apparaat aan en steek vervolgens de rookmot aan. Vul vervolgens de stolp volledig met rook en zet het apparaat uit.
  2. Zalm hapjes: Laat de rook zo’n 5-10 minuten intrekken, afhankelijk van de sterkte die je de zalm wilt geven. Verwijder vervolgens de rookstolp en snijd de zalm in dunne reepjes. Aangezien de zalm nu erg sterk van smaak is raden we aan om deze te verwerken in bijvoorbeeld amuses. In dit voorbeeld serveren we de zalm op een klein pannenkoekje met kruidenboter. Uiteraard kun je de zalm ook eten op brood, quiche, tartaar, pasta of bij een gepocheerd ei.

Volgende lezen

Sous-vide-abrikozen
Sous-vide-tonijn

2 reacties

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Mirjam,

Je kunt de zalm eerst koud-roken en daarna bijvoorbeeld in de oven garen. Eén keer het rookpistool vullen en daarna laten staan tot alle rook niet meer zichtbaar is is voldoende!

Mirjam

Mirjam

Hallo,
Ik zou graag een verse zalm koud roken. Hoe kan ik dit het beste doen?
Eerst roken en daarna garen in bijvoorbeeld de oven? En enig idee hoe lang de zalm gerookt moet worden en met hoeveel houtmot?
Misschien is het een goed idee om ook hiervan een recept op de website te plaatsen?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.