Sous vide abrikozen, dit is echt een heerlijk recept als dessert of tussendoortje. We garen de abrikoos met honing en toppen deze af met bastognekoek. Dat wordt smullen!
Auteur | Hannah |
Personen | 4 |
Temperatuur | 85 |
Gaartijd | 25 minuten |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 4 abrikozen
- 4 el honing
- 4 el bruine suiker
- 100 gr mueslimix
- 1 pak yoghurt
- 4 bastognekoeken
- scheutje disaronno amaretto (optioneel)
- halve schil sinaasappel
Bereiding
De voorbereiding
Pak jouw sous vide bak en vul deze met water. Plaats vervolgens het sous vide apparaat in de bak en stel deze in op 85 graden. Tijdens het voorverwarmen kunnen we aan de slag met de abrikozen.
Snijden
Verwijder de pit en halveer de abrikozen. Schil de helft van een sinaasappel. Voeg deze toe in de sous vide zak samen met de honing en de abrikozen. Optioneel: voeg een scheutje amaretto toe in de zak.
Garen
Laat de abrikozen garen op 85 graden voor circa 25 minuten. Haal de zak uit het water en snijd de abrikozen in reepjes. Strooi wat bruine suiker over de abrikozen en brandt dit met een keukenbrander. Heb je geen keukenbrander? Plaats de abrikozen dan heel kort in de oven zodat de suiker smelt.
Serveren
Serveer de abrikozen met yoghurt, muesli en kruimel één bastognekoek (per persoon) eroverheen.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
[product=keukenbrander]
Ontworpen door Robert Bronwasser
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.