Eerst een ananas sous vide bereiden. En vervolgens grillen in de grillpan, heerlijk. Ananas is het perfecte fruit om te grillen. Die fris-zure smaak van de ananas past goed bij de volle en romige yoghurt. Probeer het en laat weten wat voor ingrediënten jij in de marinade doet. Misschien een likeurtje?
Voor een vollere structuur van de yoghurt, moet de yoghurt 24 uur in een doek worden opgehangen. Je maakt dan een hang-op van yoghurt.
Auteur | Jorick |
Personen | 4 |
Temperatuur | 85 |
Gaartijd | 1 uur |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 1 ananas
- 100 gr suiker
- 100 ml water
- 1 kaneelstokje
- 4 dl yoghurt
- 100 gr poedersuiker
Bereiding
Zet alles klaar
Neem een sous vide bak of pan en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 84 °C en laat het water verwarmen.
Maak de ananas schoon
Snij de schil van de ananas eraf met een mes. Verwijder de kern. Snij gelijke stukken uit de ananas.
Suikerwater
Maak ondertussen suikerwater van de suiker en het water. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de suiker toe. Als de suiker is opgelost, voeg dan de specerijen toe. Denk hierbij aan: kaneelstokjes, vanillestokje en/of jeneverbessen.
Verpak de ananas
Doe de ananas samen met alle ingrediënten in de sous vide zakken. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 60 minuten.
Yoghurt vanille crème
Meng de yoghurt met het merg van een vanillestokje. Maak het vervolgens zoeter door er poedersuiker aan toe te voegen.
Afwerking
Serveer de ananas direct of laat ze koelen in ijswater. Grill de ananas na het garen in een grillpan. Serveer bij de ananas een crème van vanille-yoghurt.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
2 reacties
Lenny
Goedendag,
Ik zou graag willen weten wat er allemaal onder de ham ligt, maar ook hoe dat dan te bereiden. Dus het totaal plaatje.
Givan
Hi Lenny,
Wat bedoel je precies met de ham? Dit is het recept van de ananas.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.