Sous vide

Buikspek

sous vide buikspek

De missie: maak van een taai stuk buikspek een bijzonder mals en tongstrelend stuk vlees. Hoe je dat gaat doen? Heel eenvoudig. Namelijk met een sous vide bereiding. De combinatie van extreem mals en buitengewoon vol van smaak ontstaat alleen bij deze kooktechniek. En zeker bij de stugge stukken vlees zoals spareribs of sukade. Er zijn twee combinaties van temperatuur en gaartijd die wij aanraden. Ze staan hieronder.

68 °C – 24 uur = mals en stevig buikspek
80 °C – 12 uur = sappig, gestoofd buikspek

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 6
Gaartijd 24 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten

  • Buikspek
  • Specerijen
  • Sojasaus
  • Zout

 

Bereiding

Zet alles klaar

Neem een pan of de sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 68 °C en laat het water verwarmen.

Verpak het buikspek

Doe het buikspek met de specerijen, sojasaus en zout in een sous vide zak. Denk aan specerijen zoals: laurier, jeneverbessen, tijm, rozemarijn etc.

Garen

Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 24 uur. Als de timer afgaat dep je het buikspek droog met een doek.

Optie: lakken

Maak het gerecht compleet met knapperige groenten en rode wijnsaus.

Optie: grillen

Bak het buikspek aan de spekkant op de barbecue of in een grillpan tot er een knapperige korst ontstaat.

 

Gebruik deze producten

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

ananas sous vide
sous vide ei

10 reacties

Walter vd Wassenberg

Walter vd Wassenberg

In de omschrijving staat 65 graden (24 uur). Bij de bereidingswijze wordt echter 68 graden genoemd.

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Walter, bedankt voor je oplettendheid. Ik heb het direct aangepast. Het wordt echter gegaard op 68 graden!

Pedro

Pedro

Op de ingrediëntenlijst staat sojasaus, ik zie het in de bereiding echter niet terug. Gaat deze ook in de zak of is dit om mee af te lakken/grillen?

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Pedro, het is de bedoeling dat deze ook in de zak gaat. Het is direct aangepast in het recept. Thanks voor je feedback!

Marcel Schouten

Marcel Schouten

Hoi Jorick, heb jou recept een beetje gevolgd en ook https://www.google.nl/amp/s/sousvidekoken.blog/2019/04/22/varkensbuik-sous-vide-tijd-en-temperatuur/amp/ gecheckt. Ben nu bezig op 24 uur 74 graden en dan gaat hij zo nog om af te grillen op de bbq. Ik laat mijn bevindingen wel weten. Wellicht voor jullie ook een leuke site om is te experimenteren. Groet Marcel

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.