Bij sukadevlees denk je aan donker draadjesvlees dat helemaal uit elkaar gevallen is en wat uren in de pan heeft geprutteld. Het resultaat is verschrikkelijk mals vlees. Máár dit is niet de enige manier om dat resultaat te bereiken. Bij sous vide gegaarde kalfssukade kan het egaal roze gekleurd zijn én ook nog zo extreem mals zoals je het gewend bent. Door dat de sukade in een zak zit blijft het een geheel. Probeer het eens zelf thuis en je zal je ogen niet geloven, geloof me.
Notitie: bij de bereidingstemperatuur van 58 °C krijgt het vlees een steak achtige textuur. Als je toch meer van de gestoofde en zachte textuur houdt, kies dan voor de bereidingstemperatuur van 65 °C of hoger, richting de 70 °C.
Auteur | Jorick |
Personen | 4 |
Temperatuur | 58 |
Gaartijd | 24 uur |
Prep tijd | 1,5 uur |
Ingrediënten
- 800 gr kalfssukade
- 1 dl olijfolie
- 5 dl kalfsfond
- 1 dl sinaasappelsap
- 80 gr gember
- 50 gr appelstroop
Bereiding
Zet alles klaar
Neem een pan of een sous vide bak en vul het met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 58 °C en laat het water verwarmen.
Verpak de kalfssukade
Snijd de kalfssukade in 2 gelijke stukken en doe het samen met de olijfolie in de sous vide zakken. Leg de zak in het waterbad en stel de timer in op 24 uur.
Maak de lak
Breng de kalfsfond aan de kook en voeg daarna de gember, appelstroop en sinaasappelsap toe en laat het vervolgens inkoken tot een stroperige dikte. Breng de lak op smaak met peper en zout.
Lak het vlees
Laat de sukade afkoelen en snij de kalfssukade in gelijke plakken. Bak de sukade vervolgens in de pan met wat boter. Bak de sukade goudbruin en doe de saus in de pan erbij. Zorg dat de saus goed om het vlees gaat zitten.
Maak het nóg lekkerder
Maak het gerecht compleet met bijvoorbeeld krokante aardappel blokjes, bospeen, groene kruiden saus en doperwten.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
21 reacties
Harrie Hupkens
Kan ik dit recept ook toepassen op een kalfsezeltje van 1,5 kg. Wat is de beste temperatuur en gaartijd?
Agnes van der Avoird
Vaak koop je sukade al geportioneerd. Maakt dat uit voor de bereiding?
Jorick Dümpel
Hallo Agnes, nee dit maakt niet uit voor de bereiding. Hierdoor bereikt de kern eerder de gewenste temperatuur. Maar ik zou alsnog aanraden om de tijd in dit receptuur aan te houden.
Albert
Als je een hele sukade neemt kun je wel mooie plakken maken
Mooier serveren ????
Rianne
Hi, dit lijkt mij een super mooi gerecht. Kan ik ipv de sucade hier ook konijnboutjes voor gebruiken?
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.