Sous vide

Kalfssukade

sous vide kalfssukade

Bij sukadevlees denk je aan donker draadjesvlees dat helemaal uit elkaar gevallen is en wat uren in de pan heeft geprutteld. Het resultaat is verschrikkelijk mals vlees. Máár dit is niet de enige manier om dat resultaat te bereiken. Bij sous vide gegaarde kalfssukade kan het egaal roze gekleurd zijn én ook nog zo extreem mals zoals je het gewend bent. Door dat de sukade in een zak zit blijft het een geheel. Probeer het eens zelf thuis en je zal je ogen niet geloven, geloof me.

Notitie: bij de bereidingstemperatuur van 58 °C krijgt het vlees een steak achtige textuur. Als je toch meer van de gestoofde en zachte textuur houdt, kies dan voor de bereidingstemperatuur van 65 °C of hoger, richting de 70 °C.

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 58
Gaartijd 24 uur
Prep tijd 1,5 uur

Ingrediënten:

 • 800 gr kalfssukade
 • 1 dl olijfolie
 • 5 dl kalfsfond
 • 1 dl sinaasappelsap
 • 80 gr gember
 • 50 gr appelstroop

Bereiding:

 1. Zet alles klaar: Neem een pan of een sous vide bak en vul het met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 58 °C en laat het water verwarmen.
 2. Verpak de kalfssukade: Snijd de kalfssukade in 2 gelijke stukken en doe het samen met de olijfolie in de sous vide zakken. Leg de zak in het waterbad en stel de timer in op 24 uur.
 3. Maak de lak: Breng de kalfsfond aan de kook en voeg daarna de gember, appelstroop en sinaasappelsap toe en laat het vervolgens inkoken tot een stroperige dikte. Breng de lak op smaak met peper en zout.
 4. Lak het vlees: Laat de sukade afkoelen en snij de kalfssukade in gelijke plakken. Bak de sukade vervolgens in de pan met wat boter. Bak de sukade goudbruin en doe de saus in de pan erbij. Zorg dat de saus goed om het vlees gaat zitten.
 5. Maak het nóg lekkerder: Maak het gerecht compleet met bijvoorbeeld krokante aardappel blokjes, bospeen, groene kruiden saus en doperwten.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous vide stoofvlees
ananas sous vide

21 reacties

Harrie Hupkens

Harrie Hupkens

Kan ik dit recept ook toepassen op een kalfsezeltje van 1,5 kg. Wat is de beste temperatuur en gaartijd?

Albert

Albert

Als je een hele sukade neemt kun je wel mooie plakken maken
Mooier serveren ????

Jorick Dümpel

Jorick Dümpel

Hallo Agnes, nee dit maakt niet uit voor de bereiding. Hierdoor bereikt de kern eerder de gewenste temperatuur. Maar ik zou alsnog aanraden om de tijd in dit receptuur aan te houden.

Agnes van der Avoird

Agnes van der Avoird

Vaak koop je sukade al geportioneerd. Maakt dat uit voor de bereiding?

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Irene! Sukade is bij 12 uur op 80ºC/176F bijvoorbeeld sappig en gestoofd, terwijl dit bij 24 uur op 68ºC mals en stevig is. Dus je kan het ook op een hogere temperatuur proberen voor een kortere tijd.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.