Sous vide

Stoofvlees

sous vide stoofvlees

Ouderwets draadvlees van oma. Ik heb hier een twist aangegeven. Ten eerste gaar ik het stugge en stevige vlees op de perfecte manier, namelijk sous vide. Wat je wil is dat het smaakvolle stuk rundvlees, wat ook wel sukade wordt genoemd, boterzacht een sappig wordt. En daarnaast wil je dat het zijn diepe rund smaak behoudt. Het vlees heeft tijd nodig om om tot dit resultaat te komen. Met dit recept maak je van een relatief goedkoop stuk vlees, een botermalse steak.

Notitie: bij de bereidingstemperatuur van 58 °C krijgt het sous vide stoofvlees een stevige maar malse textuur. Als je toch meer van de gestoofde en zachte textuur houdt, kies dan voor de bereidingstemperatuur van 65 °C of hoger, richting de 70 °C. Houd voor beide temperaturen 24 uur kooktijd aan.

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 65
Gaartijd 24 uur
Prep tijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 800 gr rundersukade
  • Olie
  • Peper
  • Zout
  • Laurier

Bereiding:

  1. Zet alles klaar: Neem een pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel de het sous vide apparaat in op 65 °C graden. Breng de rundersukade op smaak met peper en zout.
  2. Verpak de sukade: Doe het stoovlees met een scheut olie en laurier in de sous vide zakken van Souvy of vacumeer het met een vacuümmachine. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 24 uur.
  3. Afwerking: Als de timer is afgegaan haal dan het sous vide stoofvlees uit de sous vide zak en maak het droog met papier of een doek. Snijd het vlees in mooie plakken, breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
  4. Maak het nóg lekkerder: Maak het gerecht compleet met knapperige groenten en rode wijnsaus.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

[product=vacuumapparaat-kitchen-line]
Vacumeren met Kitchen Line
[/product]

Volgende lezen

hamburger sous vide
sous vide kalfssukade

26 reacties

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Eknarin, bij dit recept kun je dezelfde tijd aanhouden!

Eknarin Ninkham

Eknarin Ninkham

Met 400 GR sukade hoe lang heb ik nodig

Madeleine

Madeleine

Heerlijk!

Met Kerst dit recept (met extra tips & tricks van Jorick) gemaakt en we hebben genoten! Botermals vlees, smeltend op de tong! Aanrader!

Ik had een flink stuk grain fed Australian sukade van 3,3 kg. Dit stuk in 2 delen verdeeld en eerst zo’n 20 uur in pekelbad gelegd. Daarna ruim 24 uur op 68 graden gegaard in een grote (24 liter) sous vide bak. Ik ben om!

Wel was het even ‘schrikken‘ dat er zoveel vocht in de zak zat. Even dacht ik dat de zak lek was… Mijn eerste sous vide ervaring is dankzij dit recept (en de ondersteuning van Jorick) een groot succes geworden en smaakt naar meer!

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Zie de notitie bovenin, Eknarin: bij de bereidingstemperatuur van 57 °C krijgt het vlees een steak achtige textuur, dus wordt hij wat steviger. Als je toch meer van de gestoofde en zachte textuur houdt, kies dan voor de bereidingstemperatuur van 65 °C.

Eknarin Ninkham

Eknarin Ninkham

Is het temperatuur 65 of 57 ??

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.