Groente

Prei

Sous-vide-prei

Het kan lastig zijn om een prei een juiste garing te geven. De buitenkant is vaak te gaar terwijl de binnenkant nog hard is. Wil je prei de perfecte garing geven? Probeer eens de sous vide bereiding.

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 85
Gaartijd 30 minuten
Prep tijd 5 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 prei
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • sojasaus

 

Bereiding

Voorbereiding

Was de prei onder koud water en snijd de bovenkant van het blad van de prei eraf. Snijd de onderkant vervolgens ook eraf. Je kunt nu de bovenste laag van de prei verwijderen. Verwarm het waterbad op 85 graden en plaats de prei in een vacuümzak.

Garen

Voeg een schuit olijfolie en wat peper en zout toe en vacumeer de zak. Plaats in het waterbad en gaar voor 30 minuten op 85 graden. Haal na de 30 minuten de prei uit de zak en laat deze uitlekken.

Grillen

Snijd de prei in stukjes van 5 centimeter en spies ze met houten prikkers. Lak de prei vervolgens met sojasaus en grill de spiesjes voor 1 minuut per kant. Eet smakelijk!

 

Gebruik deze producten

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous-vide-rump-steak
sous-vide-geklaarde-boter

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.