BBQ

Maiskolf

sous-vide-maiskolf

Sous vide maiskolven zijn super makkelijk om te maken! We serveren de maiskolven met een huisgemaakte kruidenboter.

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 83
Gaartijd 1 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten:

  • 4 maïskolven
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • zout
  • paar takjes peterselie
  • 1 theelepel chiliflakes
  • halve citroen
  • parmezaanse kaas (garnering)

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Laat de boter op kamertemperatuur komen. Stel het sous vide apparaat in op 84 graden. Kruid de mais met peper en zout en vacumeer de maiskolven.
  2. Garen + BBQ: Gaar de maiskolven voor 1 uur op 84 graden. Haal vervolgens de kolven uit de zak. Optioneel kun je de maiskolven even grillen op een grillplaat of bbq voor een grillrandje.
  3. Kruidenboter: Prak de boter fijn. Voeg wat zout en peper toe en snijdt de peterselie fijn. Mix deze samen met de boter en chili flakes. Hak de knoflook in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Serveer deze op de warme maiskolven met wat geraspte parmezaanse kaas en citroensap, eet smakelijk!

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor de recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

[product=grillplaat-voor-inductiekookplaten]
Geschikt voor dit recept!
[/product]

Volgende lezen

sous-vide-brisket
sous-vide-rump-steak

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.