Een super simpel basisrecept, maar oh zo lekker! sous vide kippendij met een huisgemaakte dry rub.
Auteur | Givan |
Personen | 4 |
Temperatuur | 65 |
Gaartijd | 90 minuten |
Prep tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 6 kippendijen (zonder bot)
- 1 el knoflook poeder
- 1 el bruine suiker
- 1 tl zout
- 1 el chilipoeder
- 1 el zwarte peper
- 1 el uienpoeder
- 1 el gemalen mosterdzaad
- 1 el paprikapoeder
- 1 citroen
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm het waterbad op 65 graden. Mix de volgende ingrediënten tot een kruidenrub: knoflook poeder, bruine suiker, zout, chilipoeder, zwarte peper, uienpoeder, gemalen mosterdzaad, paprikapoeder. Bestrooi de kippendijen met de huisgemaakte rub en laat minimaal 20 minuten intrekken (dit mag langer).
Garen
Plaats de kip in een sous vide zak en vacumeer deze. Leg in het water wanneer deze op 65 graden is gekomen en gaar voor 90 minuten. Wanneer de dijen erg dik zijn kun je de tijd naar 120 minuten brengen. Haal de kip uit het water en laat deze goed uitlekken.
Afwerken
Nadat de kip goed is uitgelekt gaan we deze op hoog vuur afwerken. Voor een krokant velletje werkt een gietijzeren pan het beste, maar je kunt dit ook in een andere pan afwerken. Bak de kip voor circa 1 minuut per kant en serveer de kip met een partje citroen.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]>
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
1 reactie
Guido
Wat een waardeloos recept , kruiden uit een potje teveel verschillende na bereiding is er niets meer van terug te vinden in de smaak niet e’e’n enkel kruid komt terug zonde van het geld en de tijd , je zal gasten hebben ,ik zou het niet durven uit serveren.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.