Altijd al je eigen appelmoes willen maken? Met sous vide wordt dit super simpel! Bij een normale bereidingswijze kan het voorkomen dat de appelmoes een lelijke kleur krijgt, met de sous vide bereiding houd je dit tegen! Daarnaast blijven alle smaken behouden.
Auteur | Givan |
Personen | 4 |
Temperatuur | 80 |
Gaartijd | 35 minuten |
Prep tijd | 20 minuten |
Ingrediënten:
- 4 appels
- 40 gram fijne suiker
- 20 ml water
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
Bereiding:
- Voorbereiding: Schil de 4 appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in dunne reepjes en voeg 40 gram suiker, 1 steranijs, 1 kaneelstokje en een klein beetje water toe. Vacumeer vervolgens de zak.
- Garen: Verwarm het waterbad op 80 graden en gaar voor 30 tot 35 minuten. Haal de vacuümzak uit het water, snijd de zak open en plaats de appels in een kommetje. Verwijder de kaneelstok en steranijs en blend de appels tot een puree met een staafmixer. Je kunt optioneel nog wat kaneel in poedervorm toevoegen voor een leuk effect.
Ga je de appelmoes niet direct eten? Laat deze dan eerst afkoelen voordat je deze in de koeling plaatst.
Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor de recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
3 reacties
De Metsenaere johny
zal het recept proberen.
Givan van Souvy
Leuk om te horen Emie!
Emie
De lekkerste appelmoes die ik ooit zelf gemaakt heb. Zelfs de pubers vragen om meer.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.