De klassieke kip rouleau, maar dan met een kleine twist. Het is een typisch Frans vleesgerecht waar een vleesvulling in zit en het de vorm heeft van een rol. Een rouleau bestaat uit twee delen: de vulling en platgeslagen vlees. De vulling bestaat uit gemalen vlees, wat de farce wordt genoemd. Met de farce kan eindeloos geëxperimenteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan verse kruiden of noten. Laat in de reacties weten waar jouw farce uit bestaat!
Auteur | Jorick |
Personen | 4 |
Temperatuur | 64 |
Gaartijd | 80 minuten |
Prep tijd | 25 minuten |
Ingrediënten
- 6 kipfilets
- 10 gr kerrie
- 1 eiwit
- 40 gr room
- 10 plakken gerookte spek
Bereiding
Zet alles klaar
Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 64 °C en laat het water verwarmen.
Vulling van de rouleau
Snijd 2 kipfilets in blokjes. Splits het ei en meng het eiwit met de kerrie, peper, zout en room. Maal het mengsel in de keukenmachine tot een gladde farce en stop het in een spuitzak.
Rol de rouleau
Leg de 4 kipfilets naast elkaar tussen twee laagjes vershoudfolie. Dus er moet zowel folie op als onder de kip. Sla de kipfilets plat met een vleeshamer of de onderkant van de pan tot ongeveer 1 centimeter dik. Pak vervolgens een nieuwe laag folie en leg het op de snijplank. Leg hierop dakpansgewijs de plakken gerookt spek. Leg hierop de platte plakken kipfilet naast elkaar. Spuit een rechte baan farce in het midden op de kipfilets. Rol vervolgens de rouleau op als een sushirol en draai de rouleau rond zodat het een strakke rouleau wordt. Knoop het folie aan beide kanten goed dicht.
Sous vide bereiding
Leg de rouleau in het waterbad en stel de timer in op 90 minuten. Vertrouw je niet helemaal of de rouleau strak is opgerold, dan stop je het in een sous vide zak. Als de timer is afgegaan, haal dan de kip rouleau uit de sous vide bak en dep het droog met een doek.
Maak het goudbruin
Verwarm een pan met olie en bak hierin het kip rouleau goudbruin. Doe er als laatste een klontje boter bij.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
4 reacties
Chris
Ik wil deze volgende week gaan maken, heb hem eerder al eens volgens recept gemaakt maar wil nu gaan voor dragon ipv kerrie! Zou de rouleau de avond van tevoren al gerold kunnen worden om hem de volgende dag in het waterbad te laten garen en af te bakken?
Max
Zojuist de kip rouleau gemaakt voor mijn huisgenoten en mij. We hebben er ontzettend van genoten. Bedankt voor het recept!
Tim van Souvy
Leuk om te horen Max! Cheers!
Shamol Bral
Ik heb wel eens vulling gedaan met duxelle van champignons, zongedroogde tomaat.
nam daar supreme van gevogelte, altijd leuk dat je daar een klein billetje bij heb, garneer en oogt mooi.
Ook een keertje gedaan met kalkoenbil, uitgebeend, gevuld met kippegehakt en winterchampignons met truffel, lekker voor met kerst.
IK gaarde in voorbereiding op 72°C en in de service aankleuren en
opwarmen en versnijden zoals je zelf wild
Groetjes
Shamol
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.