Sous vide

Diamanthaas

diamanthaas sous vide

Diamanthaas, jodenhaas of schouderhaas. Het is in elk geval het deel van het rund dat zich tussen de schouders bevindt. Dit deel van het rund is ontzettend mals en lijkt qua vorm op de ossenhaas. Je haalt het beste uit de diamanthaas wanneer je het op de barbecue legt nadat het sous vide gegaard is. In het recept hieronder is de diamanthaas eerst gegaard, vervolgens terug gekoeld en net voordat alles op tafel is gezet zijn de diamanthazen nog even 4 minuten op de barbecue geweest. Het resultaat was een perfect gegaarde diamanthaas met een rokerige barbecue smaak. I love it.

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 54
Gaartijd 80 minuten
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten:

  • 4 diamanthazen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takken rozemarijn
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Zet alles klaar: Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 54 °C en laat het water verwarmen.
  2. Geef ‘t smaak: Breng de diamanthaas op smaak met peper en zout. Doe de diamanthaas samen met knoflook en rozemarijn in de sous vide zakken van Souvy of vacumeer het.
  3. Bereiden: Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 80 minuten. Als de timer is afgegaan haal dan de diamanthaas uit de sous vide zak en dep het droog met een doek.
  4. Maak het goudbruin: Verwarm een pan met olie en bak hierin de diamanthaas goudbruin. Doe er als laatste een klontje boter bij. Of kies voor de rokerige smaak en leg de diamanthazen nog een paar minuten op de barbecue.
  5. Maak het nóg lekkerder: Maak het gerecht compleet met bijvoorbeeld roseval aardappels, courgette, champignons en een crème van mais.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

parelhoenbout sous vide
sous vide kip rouleau

3 reacties

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Leuk om te horen! Wil je de diamanthaas meer rosé kun je bijvoorbeeld 2 graden lager gaan.

Succes!

CeesC.

CeesC.

Dit recept zoals beschreven uitgevoerd.
Was heerlijk van smaak.
Had wat een betreft wel iets meer rosé gemogen.
Ben wel benieuwd of ik dat de temperatuur of de tijd omlaag moet doen?

Zeker voor herhaling vatbaar, dank je wel.

CeesC

CeesC

Givan,

Dank voor de tip, ga ik zeker de volgende keer proberen.
Waarschijnlijk zit het verschil erin dat ik de diamanthaas eerst in 4 stukken heb verdeeld alvorens ze te kruiden en in de zakken te doen.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.