Klassiek gemarineerde garnalen. Deze marinade is perfect te combineren met de sous vide bereiding. Gebruik voor dit recept tijgergarnalen, die ook wel gamba’s worden genoemd. Deze delicatesse is ontzettend veelzijdig. Je kunt de gamba sous vide garen en vervolgens combineren met bijvoorbeeld pasta, rijst of paella.
Auteur | Jorick |
Personen | 4 |
Temperatuur | 57 |
Gaartijd | 30 minuten |
Prep tijd | 35 minuten |
Ingrediënten
- 12 (on)gepelde gamba's
- 20 gr peterselie
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 20 gr oregano
- Peper
- Zout
- 30 ml olijfolie
Bereiding
Zet alles klaar
Neem een pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 57 °C.
Marinade maken
Pak alle ingrediënten behalve de garnalen. Snijd de kruiden en de knoflook fijn en meng het met de overige ingrediënten in een schaaltje. Bewaar wat peterselie voor de garnering.
Marineren
Doe de marinade in de sous vide zak. Pel de gamba’s en leg ze in de marinade. Leg ze vervolgens 30 minuten in de koeling zodat de smaken goed intrekken.
Garen
Stel de timer van het sous vide apparaat in op 30 minuten en leg de zak met de gemarineerde gamba’s in het waterbad.
Afwerking
Serveer de garnalen direct of laat ze koelen in ijswater voor later gebruik. Serveer bij de garnalen bijvoorbeeld een couscous salade met komkommer.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.