Sous vide

Gamba's

gamba sous vide

Klassiek gemarineerde garnalen. Deze marinade is perfect te combineren met de sous vide bereiding. Gebruik voor dit recept tijgergarnalen, die ook wel gamba’s worden genoemd. Deze delicatesse is ontzettend veelzijdig. Je kunt de gamba sous vide garen en vervolgens combineren met bijvoorbeeld pasta, rijst of paella.

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 57
Gaartijd 30 minuten
Prep tijd 35 minuten

 

Ingrediënten:

  • 12 (on)gepelde gamba's
  • 20 gr peterselie
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 20 gr oregano
  • Peper
  • Zout
  • 30 ml olijfolie

Bereiding:

  1. Zet alles klaar: Neem een pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 57 °C.
  2. Marinade maken: Pak alle ingrediënten behalve de garnalen. Snijd de kruiden en de knoflook fijn en meng het met de overige ingrediënten in een schaaltje. Bewaar wat peterselie voor de garnering.
  3. Marineren: Doe de marinade in de sous vide zak. Pel de gamba’s en leg ze in de marinade. Leg ze vervolgens 30 minuten in de koeling zodat de smaken goed intrekken.
  4. Garen: Stel de timer van het sous vide apparaat in op 30 minuten en leg de zak met de gemarineerde gamba’s in het waterbad.
  5. Afwerking: Serveer de garnalen direct of laat ze koelen in ijswater voor later gebruik. Serveer bij de garnalen bijvoorbeeld een couscous salade met komkommer.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous vide varkenshaas
sous vide zalm

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.