Sous vide

Varkenshaas

sous vide varkenshaas

Het mooiste en meest malse stuk varkensvlees is en blijft de varkenshaas. Het is een spier die aan de voorkant dik en rond is en wordt naar achteren toe steeds dunner. Deze spier bevindt zich in de rug van het varken. Met dit basisrecept voor sous vide varkenshaas kan je zelf helemaal je gang gaan.

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 55
Gaartijd 1,5 uur
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 4 varkenshazen
  • Peper
  • Zout
  • Olie

Bereiding:

  1. Zet alles klaar: Neem een pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 55 °C en laat het water verwarmen.
  2. Garen: Doe de varkenshazen in de sous vide zakken en stel de timer van het sous vide apparaat in op 90 minuten.
  3. Bak het goudbruin: Haal de varkenshaas uit het water. Maak de varkenshaas goed droog voordat je het gaat bakken. Bak de varkenshaas in een pan met olie of op de barbecue zodat het een goudbruine korst krijgt.
  4. Afwerking: Breng de varkenshazen op smaak met peper en zout. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Heerlijk in combinatie met een romige saus.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous vide ei
gamba sous vide

3 reacties

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Bert, wat leuk om je berichtje te lezen!

Wat betreft je vraag over de entrecote: ik heb in deze blog een tabel gemaakt waarin je kan vinden hoe lang je de entrecote ongeveer moet garen. Het gaat namelijk vooral om de dikte van het vlees en dat is voor mij lastig om te bepalen vanaf mijn laptop. Hier kun je de tabel vinden. Succes ermee Bert!

Bert

Bert

Mooi recept. Voordat ik varkenshaas sous vide ga bereiden leg ik de haasjes eerst 2 uur in een pekelbad. Eén liter water met 120 gr zeezout en 60 gr bruine suiker even opwarmen, daarna nog één liter koud water erbij. Na het garen in het sous vide bad de haasjes goed drogen voordat deze in de braadpan gaan voor het bekende maillard proces. Vraagje: morgen krijg ik een hele entrecote in huis, 3500 gram. Ik denk zelf op 56 graden vier uur garen ? Graag jouw mening. Groet, Bert.

Bert

Bert

Hallo Jorick,

Zojuist de entrecote binnen gekregen, wat een stuk, moet ‘m doormidden snijden, dan past ie perfect in mijn Hendi. Cote is 3 cm dik, ik denk 53 graden voor zo’n 4 uurtjes. Dan zit ie denk ik tussen medium rare en medium. Ik hou je op de hoogte. Groet, Bert.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.