Gevogelte

Kip sous vide

sous vide kip

Een simpele kip wrap, maar dan met een culinaire twist. Dit komt door de kip sous vide te bereiden. Een malser resultaat kan je niet behalen.  Samen met knapperige ijsbergsla met de volle fetakaas, scherpe rode ui met uiteraard de sappige en smaakvolle sous vide kip. Hmmm. Deze wrap is lekker, snel én eenvoudig mee te nemen. De wraps zijn ideaal voor een zomerse picknick in het park. Variëren met dit recept kan eindeloos. Laat in de reacties weten wat jij de lekkerste combinaties vindt met de kip wraps!

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 64
Gaartijd 1 uur
Prep tijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 4 wraps
  • 100 gr fetakaas
  • 1 rode ui
  • 8 gr tikka masala
  • 50 gr boter
  • IJsbergsla
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Stel het sous vide apparaat in op 64 °C: Neem een bak, pan of sous vide bak en vul deze met water. Stel het sous vide apparaat in op 64 °C graden en laat het water verwarmen.
  2. Marineer de kip: Wrijf de kip in met het kruidenmengsel tikka masala en breng het verder op smaak met peper en zout. Doe de kip samen met een klontje boter in de sous vide zakken.
  3. Garen: Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op minimaal 60 minuten.
  4. Wrap it up! Als de timer is afgegaan haal dan de kip uit de sous vide zak. Het is vervolgens aan jou zelf of je de kip warm of koud serveert. Snij de kipfilet in plakken en bouw je wrap naar eigen inzicht. Denk bijvoorbeeld aan mais, chilipeper, roomkaas, pesto of rucola.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor de recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous vide rabarber
sous vide hazenrugfilet

8 reacties

Simon de Wit

Simon de Wit

Doe de kip in de sous-vide zakken. Trek je het bu vacuüm of niet. Vind dat wat onduidelijk.

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Esther! Voor gevogelte is de minimale temperatuur 60 °C nodig voor pasteurisatie. Alle mogelijke schadelijke bacteriën worden hierdoor gedood. Boven deze temperaturen kunnen schadelijke bacteriën niet overleven en/of groeien.

Esther

Esther

Is het geen probleem mbt tot HACCP? Die zegt dat je kip tot de kern 75 graden moet verhitten?

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Simon, in dit recept wordt gebruik gemaakt van onze sous vide zakken en wordt het dus niet vacuum getrokken!

Geert

Geert

Sous-vide is Frans voor vacuüm. Het komt mij dus vreemd over dat je de zakken niet vacuüm trekt Jorick. Dat is toch de essentie van sous-vide koken?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.