Sous vide

Hazenrugfilet

sous vide hazenrugfilet

Hazenrugfilet heeft een bijzondere textuur en smaak. De smaak is intens en heftig. Daarnaast lijkt de smaak redelijk op hert, maar is het qua textuur wat zachter. Vaak wordt er bij haas gedacht aan een stoofpotje, maar eigenlijk is het eenvoudig en snel te bereiden. Hazenrugfilet vraagt om een korte bereidingstijd want het kan bijzonder snel droog worden. Dit is precies de reden dat de hazenrug ideaal is om sous vide te bereiden!

Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 57
Gaartijd 40 minuten
Prep tijd 35 minuten

 

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilets
  • Olijfolie
  • 20 gr tijm
  • 20 gr boter
  • 600 gr spruiten

 

Bereiding

Hazenrug garen

Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 57 °C en laat het water verwarmen. Doe de hele hazenrugfilet samen met olijfolie, takje tijm en wat peper en zout in de sous vide zakken. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 40 minuten.

Sous vide spruitjes

Neem een bak of pan en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 84 °C en laat het water verwarmen. Doe de spruiten samen met zwarte peper en zout in de sous vide zakken. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 60 minuten.

Kleur

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Als de timer gaat, haal dan de spruiten uit het waterbad. Leg de spruiten op een ovenschaal en doe ze 5 a 7 minuten in de oven. De spruitjes worden hierdoor gegrild en krijgen een licht bruine kleur. Meng de spruitjes regelmatig door.

Bak het goudbruin

Als de timer afgaat dep dan de hazenrugfilet droog met een doek en bak het vervolgens goudbruin op hoog vuur met wat boter. Breng de hazenrugfilet na het bakken op smaak met peper en zout.

Maak het nóg lekkerder

Maak het gerecht compleet met bijvoorbeeld een wildsaus en aardappelpuree.

 

Gebruik deze producten

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

[product=ovenwanten-katoen]
Bescherm je handen!
[/product]

[product=aardappelpers]
Maak aardappelpuree bij dit recept
[/product]

Volgende lezen

sous vide kip
zalm sous vide

2 reacties

Lu

Lu

Beste Jorick,
stilaan wildseizoen dus worden de bewaarde “wildzaken” nog eens bekeken.
Deze hazenrug lijkt mij enorm lekker te zijn en de visualisatie hiervan is ook schitterend.
Alleen stel ik mij de vraag wat die groene gehakte dingen zijn die tussen de hazenfilets liggen.
Ik neem aan dat dit de gebakken spruiten zijn die je gehakt hebt….correct?
Nog een vraagje: in dit recept heb je tweemaal je sous-vide apparaat nodig, ik veronderstel dat de meesten onder ons geen twee apparaten hebben, dus ga ik er dan van uit dat je eerst de hazenrug(gen) bereidt (nog niet kleuren in de hete pan), deze nadien, als de spruiten klaar zijn, terug op temperatuur brengt en kleurt in de hete pan en dan serveert.
Of bereid je de spruiten eerst voor en dan de rest?
Bij voorbaat dank.
Mvg/Lu

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hey Lu,

De groene gehakte dingen tussen de hazenrugfilet zijn pistachenootjes. En ik zou eerst de hazenrugfilet bereiden en vervolgens de spruitjes. Zo staat het ook in het recept beschreven :)!

Veel succces!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.