Wanneer rabarber sous vide wordt bereidt behoud de rabarber zijn pure smaak en mooie bite. De bite blijft behouden door de relatief lage temperatuur van 65 °C. Deze rabarber zou je kunnen gebruiken in een dessert met bijvoorbeeld aardbeien, witte chocolade en citroen, of misschien in een spannende amuse met gerookte zalm.
Auteur | Jorick |
Personen | 4 |
Gaartijd | 30 minuten |
Prep tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 500 gr rabarber
- 125 ml water
- 180 gr suiker
Bereiding
Zet alles klaar
Neem een bak, pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 65 °C en laat het water verwarmen.
Schillen
Schil de rabarber en snijd ze in kleine gelijke stukken, bijvoorbeeld in ruitjes.
Suikerwater
Breng ondertussen de suiker met het water en de schillen aan de kook. Zorg ervoor dat de suiker helemaal oplost. Zeef vervolgens de schillen uit het suikerwater.
Garen
Doe de hele rabarber samen met een beetje suikerwater in de sous vide zakken van Souvy. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 30 minuten.
Serveren
Laat de rabarber vervolgens afkoelen voor gebruik. Gebruik het bijvoorbeeld in een dessert.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak]
Kies jouw formaat!
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.