Bijgerecht

Rabarber

sous vide rabarber

Wanneer rabarber sous vide wordt bereidt behoud de rabarber zijn pure smaak en mooie bite. De bite blijft behouden door de relatief lage temperatuur van 65 °C. Deze rabarber zou je kunnen gebruiken in een dessert met bijvoorbeeld aardbeien, witte chocolade en citroen, of misschien in een spannende amuse met gerookte zalm.

 Auteur Jorick
Personen 4
Gaartijd 30 minuten
Prep tijd 20 minuten

 

Ingrediënten:

  • 500 gr rabarber
  • 125 ml water
  • 180 gr suiker

Bereiding:

  1. Zet alles klaar: Neem een bak, pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 65 °C en laat het water verwarmen.
  2. Schillen: Schil de rabarber en snijd ze in kleine gelijke stukken, bijvoorbeeld in ruitjes.
  3. Suikerwater: Breng ondertussen de suiker met het water en de schillen aan de kook. Zorg ervoor dat de suiker helemaal oplost. Zeef vervolgens de schillen uit het suikerwater.
  4. Garen: Doe de hele rabarber samen met een beetje suikerwater in de sous vide zakken van Souvy. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 30 minuten.
  5. Serveren: Laat de rabarber vervolgens afkoelen voor gebruik. Gebruik het bijvoorbeeld in een dessert.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak]
Kies jouw formaat!
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous vide eendenborst
sous vide kip

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.