Bijgerecht

Stoofpeer

sous vide peer

De stoofpeer is een echte allrounder. Veel mensen kennen de stoofpeer alleen als bijgerecht bij wild voor in de winter. Eigenlijk is dat jammer, de stoofpeer is namelijk lekker in elk seizoen. Je kan de sous vide stoofpeer namelijk goed verwerken in bijvoorbeeld: taarten, maaltijdsalades, desserts en cakes. Desalniettemin passen deze sous vide stoofperen perfect bij wild en stoofgerechten. De reden hiervoor zijn de aromatische specerijen, volle rode wijn en de sappige peren. Daarnaast hebben de peertjes een perfecte balans van zoet en zuur voor een dessert.

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 82
Gaartijd 1 uur
Prep tijd 30 minuten

 

Deze producten heb je nodig voor dit recept:

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Sous vide apparaat
[/product]

[product=sous-vide-bak]
Deze sous vide bak is perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Perfect voor dit stoofpeer recept
[/product]

Ingrediënten:

  • 4 peren
  • 700 ml rode wijn
  • 125 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1 jeneverbes

Bereiding:

  1. Maak de marinade: Een goede keus voor de wijn is een Cabernet Sauvignon of een Syrah. Doe alle ingrediënten in een steelpan behalve de stoofperen en breng aan de kook. Kook het geheel in tot 1/3. Zeef daarna het vocht en verwijder de kruiden.
  2. Stel het sous vide apparaat in op 82 °C: Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 82 °C.
  3. Schil de peren: Schil de peren en halveer ze vervolgens. Snijd de kern en de zaadjes eruit. Verdeel vervolgens het vocht en de peren over de sous vide zakken.
  4. Garen: Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 60 minuten. Check af en toe of de stoofperen al goed zijn door er zachtjes in te knijpen. De kooktijd is afhankelijk van de rijpheid van de peer. Wanneer de peer niet rijp is moet hij langer gegaard worden. Dit kan 15 a 30 minuten langer zijn.
  5. Serveren! De peren zijn goed zodra er zachtjes in geknepen kan worden maar de peren nog wel zijn vorm behouden. Haal de peren uit het waterbad zodra ze klaar zijn. Serveer direct of koel terug in ijswater. Het vocht kan gebruikt worden als een saus.
  6. Maak het nóg lekkerder! Maak de sous vide stoofpeer compleet met bijvoorbeeld: roomijs en kletskoppen.

Zelf roomijs maken? Dat kan met onze ijsmachine!

[product=ijsmachine]
Maak zelf je eigen roomijs!
[/product]

 

Volgende lezen

sous vide biefstuk

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.