Sous vide

Ribeye

sous vide biefstuk

Sous vide ribeye. De buitenkant van de ribeye heeft een knapperige korst en is vol van smaak. De binnenkant van het vlees is sappig, vol van smaak en heeft egale roze kleur. Neem er een glas stevige rode wijn bij en je hebt een perfecte combinatie.

Binnen Souvy is de sous vide bereiding op vlees uitvoerig getest op temperatuur. De voorkeur ligt duidelijk bij 54 °C. Bij 51 °C is hij rood. Bij 61 °C medium. Bij 70 °C is hij well-done. Laat ons weten in de reactie wat jouw favoriete temperatuur is van de sous vide ribeye?

 Auteur Jorick
Personen

4

Temperatuur

54

Gaartijd

45 minuten

Prep tijd

10 minuten

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect gegaarde ribeye!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Ingrediënten:

  • 4 ribeyes
  • Tijm of laurier
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Zet alles klaar: Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op de gewenste temperatuur (zie tekst hierboven) en laat het water verwarmen.
  2. Geef ‘t smaak: Breng de ribeye op smaak met peper en zout. Doe de ribeye samen met tijm of laurierblad in de sous vide zakken.
  3. Garen: Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 45 minuten. Als de timer is afgegaan haal dan de ribeye uit de sous vide zak en dep het droog met een doek.
  4. Maak het goudbruin: Verwarm een pan met olie en bak hierin de ribeye goudbruin. Doe er als laatste een klontje boter bij.
  5. Maak het nóg lekkerder: Maak het gerecht compleet met krokante frites, frisse salade en een glas rode wijn.

Volgende lezen

sous vide peer
sous vide eendenborst

11 reacties

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Sjoerd, het in in principe niet kort om vlees te bereiden. Het is namelijk afhankelijk van hoe dik je vlees is. Bekijk deze handleiding over “Hoe bereid ik de perfecte biefstuk”, want onderaan de blog staat een tabel waardoor je precies kunt zien hoe lang jij de ribeye moet bereiden.

Sjoerd

Sjoerd

Is 45 minuten niet erg kort? Ik lees altijd over uren.

Wouter Schmidt

Wouter Schmidt

Mijn favoriete temperatuur is 52,5 graden Celsius. Ik wentel het vlees even in een bord met een dun laagje Kik­ko­man so­ja­saus ipv de tijm/laurier/peper/zout. Afbakken op de Camado en dan een beetje zeezout.

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Stan, ik zou adviseren om hem eerst sous vide te bereiden, daarna bakken en vervolgens te roken. Als je hem eerst eerst rookt, vervolgens rookt en daarna bakt verlies je namelijk veel rooksmaak.

Stan

Stan

Beste Souvy,

Ik wil graag ribeye sousvide garen en een lichte rooksmaak geven. Ik heb een smoking gun en ik vroeg me af wat de juiste volghorde hiervoor is.

Gr. Stan

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.