Sous vide

Ribeye

sous vide biefstuk

Sous vide ribeye. De buitenkant van de ribeye heeft een knapperige korst en is vol van smaak. De binnenkant van het vlees is sappig, vol van smaak en heeft egale roze kleur. Neem er een glas stevige rode wijn bij en je hebt een perfecte combinatie.

Binnen Souvy is de sous vide bereiding op vlees uitvoerig getest op temperatuur. De voorkeur ligt duidelijk bij 54 °C. Bij 51 °C is hij rood. Bij 61 °C medium. Bij 70 °C is hij well-done. Laat ons weten in de reactie wat jouw favoriete temperatuur is van de sous vide ribeye?

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 54
Gaartijd 45 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten

  • 4 ribeyes
  • Tijm of laurier
  • Peper
  • Zout

 

Bereiding

Zet alles klaar

Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op de gewenste temperatuur (zie tekst hierboven) en laat het water verwarmen.

Geef ‘t smaak

Breng de ribeye op smaak met peper en zout. Doe de ribeye samen met tijm of laurierblad in de sous vide zakken.

Garen

Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 45 minuten. Als de timer is afgegaan haal dan de ribeye uit de sous vide zak en dep het droog met een doek.

Maak het goudbruin

Verwarm een pan met olie en bak hierin de ribeye goudbruin. Doe er als laatste een klontje boter bij.

Maak het nóg lekkerder

Maak het gerecht compleet met krokante frites, frisse salade en een glas rode wijn.

 

    Gebruik deze producten

    [product=sous-vide-bak-met-deksel]
    Handig voor dit recept
    [/product]

    [product=ivide-circulator-stick-2-0]
    Perfect gegaarde ribeye!
    [/product]

    [product=vacuumzakken]
    Geschikt voor sous vide koken
    [/product]

    Volgende lezen

    sous vide peer
    sous vide eendenborst

    11 reacties

    Wouter Schmidt

    Wouter Schmidt

    Mijn favoriete temperatuur is 52,5 graden Celsius. Ik wentel het vlees even in een bord met een dun laagje Kik­ko­man so­ja­saus ipv de tijm/laurier/peper/zout. Afbakken op de Camado en dan een beetje zeezout.

    Sjoerd

    Sjoerd

    Is 45 minuten niet erg kort? Ik lees altijd over uren.

    Jorick van Souvy

    Jorick van Souvy

    Hi Sjoerd, het in in principe niet kort om vlees te bereiden. Het is namelijk afhankelijk van hoe dik je vlees is. Bekijk deze handleiding over “Hoe bereid ik de perfecte biefstuk”, want onderaan de blog staat een tabel waardoor je precies kunt zien hoe lang jij de ribeye moet bereiden.

    Stan

    Stan

    Beste Souvy,

    Ik wil graag ribeye sousvide garen en een lichte rooksmaak geven. Ik heb een smoking gun en ik vroeg me af wat de juiste volghorde hiervoor is.

    Gr. Stan

    Jorick van Souvy

    Jorick van Souvy

    Hi Stan, ik zou adviseren om hem eerst sous vide te bereiden, daarna bakken en vervolgens te roken. Als je hem eerst eerst rookt, vervolgens rookt en daarna bakt verlies je namelijk veel rooksmaak.

    Laat een reactie achter

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.