Sous vide

Zeebaars

Sous-vide-zeebaars-recept

Zeebaars, een prachtige vis die helaas wat snel droog wordt bij een reguliere bereiding. Met sous vide heb je hier gelukkig geen last van. We garen de vis sous vide en bakken vervolgens de zeebaars even kort in de pan. Het resultaat? Een perfect gegaarde sous vide zeebaars! 

In dit recept leggen we alleen het basisrecept uit van de zeebaars. De bijgerechten zijn dus volledig naar eigen wens te bepalen.

 Auteur Hannah
Personen 4
Temperatuur 49
Gaartijd 12 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

 • 2 zeebaarzen
 • 1 citroen
 • Boter
 • Olijfolie
 • Peper
 • Zout

Bereiding:

 1. De voorbereiding: Fileer de vis zodat je 4 filets krijgt met huid. Dit kun je ook door de viswinkel laten doen. In dit recept heeft iedereen 0,5 zeebaars, maar als je een grotere eter bent kun je natuurlijk ook voor 1 zeebaars p.p. gaan.

  Vul de waterbak en laat deze warm worden op 49 graden. Spoel de vis af met water en laat deze uitlekken op een keukenrol. Terwijl deze aan het uitlekken is kun je de vleeskant bestrooien met kruiden. In dit recept gaan we voor alleen wat peper en zout. De huidkant kun je nog insmeren met olijfolie zodat deze makkelijker uit de vacuumzak komt.

 2. Vacumeren & garen: Vacumeer de filets als deze droog zijn (max 2 filets per zak). Gaar de zeebaars voor 10 minuten op 49 graden. Wanneer je deze langer dan 20 minuten in de zak laat liggen zal de vis uit elkaar vallen. Belangrijk dus om ze niet te lang te laten garen.

 3. Krokante laagje: Haal de zeebaars voorzichtig uit de sous vide bak. De vis is al een stuk zachter geworden, waardoor je moet oppassen dat het niet uit elkaar valt. Dep de vis opnieuw even droog. Maak een pan warm met wat boter erin. Wacht tot de boter volledig gesmolten is en heet is. Leg de filet in de pan en bak 1-2 minuten op de huidkant. Optioneel: voeg wat bloem toe aan de huidkant voor een krokant laagje.
 4. Serveercombinaties: Haal de vis uit de pan en knijp een citroen uit over de filets voor een firs zuurtje. Zeebaars gaat eigenlijk goed bij bijna alle bijgerechten. Denk aan aardappeltjes uit de oven, gegrilde groenten (groene asperges, paprika, courgette etc.) maar ook tabouleh of couscous. Let bij de bereiding wel op dat je de vis als laatste bereid, door de vis te lang in de sous vide te laten zitten valt de vis helemaal uit elkaar.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

tomatensoep-sous-vide
Sous-vide-beenham

2 reacties

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Charlie,

Just vacuum the filets, the clean is automatically translated! (:

Charlie

Charlie

What do you mean by vacuum clean the fillets?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.