Soep

Tomatensoep

tomatensoep-sous-vide
 Auteur Hannah
Personen 4
Temperatuur 88
Gaartijd 1 uur en 30 minuten
Prep tijd 20 minuten

 

Ingrediënten:

  • 400 gr (Italiaanse) tomaten (uit blik)
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 70 gr tomatenpuree
  • 100 gr fuet
  • 4 tenen knoflook
  • groentebouillon
  • zwarte peper
  • zonnebloempitten
  • 50 ml room

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Vul de sous vide bak met water en stel het sous vide apparaat in op 88 graden. Snijd de rode ui, knoflook, italiaanse tomaten, courgette, en paprika in grove stukken. Vul de vacuumzak met al deze ingrediënten en voeg de tomatenpuree toe. Optioneel: Grill de courgette en paprika voordat ze de zak in gaan, hierdoor krijgt de soep een nog hartigere bite.
  2. Garen: Gaar de zak voor 1,5 uur op 88 graden. Snijd ondertussen de fuet in dunne blokjes en bak deze goudbruin samen met de zonnebloempitten.
  3. Pureren: Haal de zak na 1,5 uur voorzichtig uit het waterbad. Plaats de inhoud in een pan en pureer de inhoud met een staafmixer of keukenmachine. Voeg wat groentebouillon toe om de juiste dikte te realiseren.
  4. Afmaken: Breng de soep op smaak met wat zwarte peper. Serveer de soep in een kom met de chorizo, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes en een scheutje room.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak]
Kies jouw formaat [/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous-vide-pulled-pork
Sous-vide-zeebaars-recept

2 reacties

Frans

Frans

In het recept staat als ingrediënt tomaten puree maar niet waar te gebruiken …

Givan van Souvy

Givan van Souvy

We hebben het aangepast Frans, dankjewel!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.