BBQ

Pulled pork

sous-vide-pulled-pork

Een heerlijke pulled pork maak je sous vide! Super lekker op broodjes of te verwerken in andere gerechten. In dit recept garen we het vlees 24 uur sous vide en geven we het een rooksmaak op de bbq of met de smoking gun!

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 74
Gaartijd 24 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten:

  • 2 kilo procureur
  • 15 gr paprikapoeder
  • 10 gr zeezout
  • 10 gr bruine suiker
  • 10 gr knoflookpoeder
  • 2 gr oregano
  • 2 gr chilipoeder
  • 1 flesje BBQ saus
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • zwarte peper

Bereiding:

  1. De voorbereiding: Maak het kruidenmengsel met de paprikapoeder, zeezout, bruine suiker, knoflookpoeder, oregano en chilipoeder. Zet het sous vide apparaat aan en verwarm op 74 graden.
  2. De pulled pork: Smeer de procureur goed in met de dry rub. Je kunt er voor kiezen om het stuk vlees over 2 vacuumzakken te verdelen. Vacumeer de zak(ken) en laat deze garen voor 24 uur.
  3. Rooksmaak: Zodra de 24 uur zijn verstreken kun je de pulled pork uit de zak halen. Snijd een klein stukje van de zak open en vang het vocht op. Dep het vlees droog. Je kunt nu 2 dingen doen om er een rooksmaak aan te geven.
  4. Optie 1: BBQ - Je kunt het vlees op de bbq leggen. Zorg hierbij dat je indirect gaart. Je kunt het vlees dan nog 1-2 uur op de bbq leggen. Hierdoor krijgt de procureur een wat donkere kleur. Haal het vlees voorzichtig van de bbq, je kunt nu het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken of je handen. Voeg wat vocht toe om het vlees nog sappiger te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om het vocht in te dikken met maizena en wat extra specerijen naar keuze.
  5. Optie 2: Smoking gun - Gebruik de smoking gun set om het vlees een rooksmaak te geven. Trek het vlees uit elkaar zodat je mooie stukken pulled pork krijgt. Steek de smoking gun aan en rook voor 5 – 10 minuten. Je kunt het opgevangen vocht gebruiken om het vlees nog sappiger te krijgen.
  6. Serveren: Serveer de pulled pork op een broodje met komkommer, bbq saus en rode ui.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

spruitjes-sous-vide
tomatensoep-sous-vide

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.