Desserts

Tiramisu: een zoete afsluiter

tiramisu

Wie kan dit overheerlijke dessert nou weerstaan? Tiramisu is een iconisch Italiaanse dessert, dat letterlijk "til me op" betekent. Het is een heerlijke combinatie van romige mascarpone, rijke koffie, en fluweelzachte cacao. Het is een zoetigheid die in de loop der jaren zijn weg heeft gevonden naar de harten van mensen over de hele wereld.

 Auteur Suzanne
Personen 4
Tijd in koelkast 4 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten

  • 200 gram mascarpone
  • 3 eierdooiers
  • 75 gram suiker
  • 200 milliliter sterke koffie, afgekoeld
  • 1 pak lange vingers
  • Cacaopoeder, voor bestrooien

 

Bereiding

Stap 1

Klop de eierdooiers en suiker tot een romig mengsel. Roer de mascarpone erdoor tot een gladde crème.

Stap 2

Doop de lange vingers kort in de koffie en leg een laag in een schaal. Verdeel hierover een laag mascarponemengsel.

Stap 3

Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindig met een laag mascarponemengsel.

Stap 4

Bestrooi met cacaopoeder en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven voor het serveren.

 

Gebruik deze producten

[product=beslagkom]
Mengen maar!
[/product]

[product=piano-garde]
Mixen, mixen, mixen
[/product]

Volgende lezen

risotto
zuppa-toscana

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.